Zuurkoolhapje

Oh dear het is bijna kerst. Heel Nederland slooft zich dan natuurlijk weer uit. Logisch natuurlijk, wan kerst is ook gewoon gezellig. Maar omdat niet iedereen het altijd even breed heeft, heb ik dit hapje gemaakt. 1. het is gezond, 2. het is super lekker en 3. het past binnen het budget. Het is namelijk een zuurkoolhapje  met verse kleine stukje Roosevelt aardappeltjes, cranberry, kipfilet en wat appel. YUM.

Vers hoeft helemaal niet duur te zijn en ook niet moeilijk. Dit hapje is een van de makkelijkste gerechten ooit. Er komen maar weinig technieken bij kijken. Een groot voordeel voor de kerst. Dan kun je alles snel voorbereiden en ook genieten met de rest van de familie. Dit is meer een amuse dan een voorgerecht.

Ingrediënten (voor vier personen):
– 100 gram zuurkool
– 1 grote appel
– 8 cranberry’s
– 1 aardappel in hele kleine stukjes gesneden
– 2 plakjes kipfilet

Bereidingswijze:
– Snijd de aardappel in hele kleine stukjes en bak in de pan totdat het gaar is. Het moeten echt kleine blokjes zijn.
– Snijd ook de appel in kleine blokjes en zet even weg.
– Doe de zuurkool met kookvocht in de magnetron totdat het warm is.
– Doe 25 gram zuurkool in elk glaasje en leg daar de aardappeltjes en appel bovenop.
– Leg daarna de cranberry’s erbij en scheur of snijd de kipfilet in kleine stukjes.
– Garneer met de kipfilet en eventueel wat zuurkool nog on top.

hapjes met zuurkool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Flensjes met sinaasappel

Je kunt mij echt op elk moment van de dag pannenkoeken of iets gerelateerd daaraan te eten geven. Vroeger vond...

Sluiten