Zuurkoolcake

Oh my wat haatte ik zuurkool altijd. Alleen de geur al. Als ik het dan kreeg dan zat ik echt uren aan tafel om het weg te krijgen. Afgelopen week at ik bij mijn schoonouders en toen aten we zuurkool. Oh jee wat zag ik daar in eerste instantie tegenop, vooral omdat het weer het vreselijke nostalgisch gevoel opriep van de geur van zuurkool. Maar tot mijn verrassing was het prima weg te krijgen en ben ik nu fan. Dat ik het nu 1x in de week eet dat is dan maar zo haha. Je kunt zoveel doen met zuurkool. Gister was ik weer aan het experimenteren en kwam ik op deze zuurkoolcake. Cake? Yes for sure!

Het klinkt misschien gek, maar niets is minder waar. Het is echt een te lekker gerecht. Waar ik graag nog een stukje van neem.

Ingrediënten:
– 175 gram zuurkool
– 1,5 ei
– 1 grote zoete aardappel
– zout peper
– flinke snuf kaneel
– 1/2 appel
– 75 gram cranberry’s
– 75 ml zonnebloemolie
– 50 ml melk
– 100 gram (speltbloem, bloem, volkorenbloem)

bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Haal de zuurkool uit het pakje en weeg het af. Knijp het vocht uit de zuurkool want anders wordt het mengsel te nat.
– Snijd de zuurkool ik kleine stukjes en doe het in een kom.
– Snijd ook de appel in kleine stukjes en doe het erbij.
– Doe de cranberry’s er in het geheel bij.
– Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukken. Kook het daarna totdat het gaat is.
– Doe bij het zuurkoolmengsel, het ei, de zonnebloemolie, zout, peper, kaneel, de melk en roer het even goed door.
– Zodra de aardappel goed is stamp je het fijn en doe je het bij het mengsel.
– Als laatste voeg je de bloem toe. Het kan zijn dat je misschien wat minder nodig hebt dan aangegeven.
– Vet een bakblik in en doe het mengsel erin.
– Bak het in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

IMG_5393.JPG

4 Thoughts on “Zuurkoolcake

  1. Everything is very open with a very clear description of the issues.
    It was really informative. Your site is very helpful.
    Thanks for sharing!

  2. This is very interesting lotopyeer, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  3. Dit lijkt me lekker! Ik heb het recept opgeslagen en ga het zeker eens proberen binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gehaktballen in tomatensaus

Mijn zusje houdt niet zoveel van vlees. Dus wanneer we een keer een tapasavond houden, wordt er altijd rekening gehouden...

Sluiten