Watermeloen granita

Watermeloenen, ze zijn er weer. Van de week liep ik langs de Turkse winkel en daar zijn ze altijd in de aanbieding. Ik nam bijna anderhalve kilo mee. Genoeg watermeloen om lekkere recepten van te maken. Zoals granita. Je kent het vast wel, schaafijs. Je kunt het vaak in andere landen buiten op de straat krijgen. Maar je kunt het ook gewoon zelf maken. Veel lekkerder en gezonder. Watermeloen granita it is.

Het kost even wat geduld, want je moet het wel in de vriezer bewaren, maar het is zeker de moeite waard. Ik heb er nu al zeker twee glazen van op. Maar it’s ok, want het is bijna zomer.

Ingredienten:
– 1 kilo watermeloen
– 150 gram bevroren frambozen
– 50 ml kokoswater

Bereidingswijze:
– Snijd de watermeloen in kleine stukjes en doe het samen met de frambozen en kokoswater in de blender.
– Als het goed is gemengd dan pak je een afsluitbare bak en doe daar het mengsel in.
– Zet het voor ongeveer vijf uur in de vriezer.
– Als het hard is schraap je het ijs eruit en doe het in een glas. Serveer met fruit.

watermeloen granita
watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Milachocolata

Chocolade is toch wel een van mijn favoriete ongezonde 'snoepjes'. Na afloop van het eerste Bloggermedia bloggersdiner ontving ik een...

Sluiten