Tompoezen

Ik werd van de week verrast met een pakket van Fris en Fruitig. Fris en Fruitig is fruit op lichte siroop. Je kunt het gebruiken voor door de yoghurt, je kunt er crumble van maken of doe zoals ik deed: maak er tompoezen mee. Yummie. Omdat er ook een grote pot met yoghurt bij zat, besloot ik om de tompoezen te vullen met kwark/yoghurt. Zodat het een iets healthier tintje krijgt. Het rode fruit maakte het helemaal af. Ik heb in ieder geval zitten smullen van deze tompoezen met fris en fruitig.

Ingrediënten:
– 2 blaadjes bladerdeeg
– drie flinke scheppen kwark
– eventueel 1 zakje vanillesuiker
– 2 flinke scheppen rood fruit van Fris & Fruitig
– poedersuiker om te garneren

Bereidingswijze:
– Snijd de bladerdeeg door en leg de plakjes op een ingevet bakpapiertje in de oven.
– Zodra ze klaar zijn leg je ze op een bord om iets af te laten koelen.
– Meng de kwark met de vanillesuiker.
– Schep dit op het eerste blaadje van het bladerdeeg en schep daar rood fruit op.
– Leg dan ‘de deksel’ oftewel het andere bladerdeegblaadje erop en garneer met poedersuiker.

Een kind kan de was doen.

tompoezen
tompoes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Arnhem Proeft

Onder het genot van een hele grote bak kwark met vers fruit en ietwat honing sorteer ik de leukste foto's...

Sluiten