Suikerpinda’s

Dit is alweer het laatste recept van 2014. Jeetje wat is dit jaar en vooral de laatste tijd ontzettend snel gegaan. In augustus was ik nog op vakantie in Turkije en kon ik me niet voorstellen dat de kerst er alweer aankwam. Nou dat hebben we nu dus gehad. Vanavond om 00.00 is het 2015. Raar om te weten dat we dan alweer in een nieuw jaar zitten. Maar ach een nieuw jaar, nieuwe kansen, doelen en recepten. Om het jaar knallend af te sluiten heb ik een van mijn guilty pleasures gemaakt namelijk suikerpinda’s. Oh yum, ik kan echt wel een hele bak op. En eigenlijk doe ik dat vaak  ook. Deze zelfgemaakte suikerpinda’s zijn net zo lekker ongezond als uit een bakje. Maar ach het is oud en nieuw dus dat moet kunnen toch? Ik wens iedereen alvast een heel gelukkig nieuwjaar en een spetterend 2015! See you next year.

Ingrediënten:
– 150 gram pinda’s ongezouten
– 200 gram suiker
– 1 borrelglaasje met water

Bereidingswijze:
– Doe de suiker samen met het water in een pannetje en laat rustig op het vuur staat.
– Het is de bedoeling dat de suiker uiteindelijk een klein beetje bruin wordt. Let wel op dat het NIET gaat verbranden.
– Zodra je ziet dat ze suiker al wat goud van kleur wordt doe dan de pinda’s in pan erbij.
– Bekleed ondertussen een bakvorm met wat bakpapier.
– Als je ziet dat alle pinda’s zijn bedekt met de suiker en het een mooi bruin kleurtje heeft gekregen, leg dan de pinda’s op het bakpapier.
– Laat afkoelen, het is echt nog heel heet.
– Haal dan de pinda’s los van elkaar en serveer ze in een mooi bakje.

suikerpinda's2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Aardbeien-tomaten Gazpacho

Ik ben alweer helemaal in de oudejaarsstemming. Feestelijke  hapjes, feestelijke make-up, glitter kleding. Gosh I love it. Om het nieuwe...

Sluiten