Speltpepernoten

Jeetje, er is veel gebeurd en veel veranderd. Het is lang geleden dat ik wat heb geplaatst. Ik heb inmiddels aan het afstuderen en dat vraagt aardig wat van mijn tijd. Zeg maar gerust, al mijn tijd. Ik leef onder een steen. Heb mijn vriendinnen al weken niet gezien en ook het contact staat op een laag pitje. Ik ben in het begin nog naar Smaakvol Arnhem geweest en zelfs daar heb ik nog geen tijd voor gehad. Ik beloof plechtig dat ik snel weer de oude ben. Maar anyway, dit recept kon ik jullie niet onthouden. Speltpepernoten. Ik ben echt dol op pepernoten, taai taai, kruidnoten en andere sinterklaas zoetigheden.
Ik kan de kruid- en pepernoten dan ook niet laten liggen. Ik heb inmiddels al twee volle zakken op. Maar omdat ook mijn lichaam niet helemaal opgewassen is tegen al die suikers heb ik een gezondere versie gemaakt. Deze speltpepernoten zijn zonder geraffineerde suikers en wel een beetje gezonder. Daarnaast staat het in 15 minuten op tafel. Wat wil je nou nog meer?

Ingrediënten:
– 150 gram speltmeel
– 50 gram kokosolie of roomboter
– 1 flinke eetlepel appelstroop
– 1/2 ei
– 1 flinke theelepel bakpoeder
– 2 flinke theelepels speculaaskruiden

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en leg een bakpapiertje op een bakplaat.
– Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een stevig deeg.
– Maak er daarna kleine bolletjes van (mijne zijn nogal groot geworden haha) en leg ze op de bakplaat.
– Bak de pepernoten in 15 minuten af.

speltpepernoten
pepernoten spelt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Citroen bosbessentaart

Ik had van de week nog een hele pot met lemon curd over dus ik besloot dat ik daarmee echt...

Sluiten