Slawraps

Met de hitte van afgelopen dagen heb ik geen zin om te koken. Eten wel. Ook al is het veertig graden, ik blijf echt honger houden. Ik weet niet of dat ligt aan mijn liefde voor eten of gewoon omdat ik altijd trek heb. Anyway, gisteren had ik weer zo’n dag dat ik snel weg moet en totaal geen zin had om te koken. Zelfs kip bakken was me teveel. Daarom besloot ik maar van alle restjes in de koelkast iets in elkaar te flansen. Uiteindelijk pakte het heel goed uit, want het was heerlijk. Slawraps met gekookte kip en mango. Simpel, maar wel echt een aanrader voor de hete zomerdag.

Ingrediënten:
– 7 blaadjes sla
– 1/2 mango
– 1 rode ui
– 1/2 paprika
– 100 gram kipfilet
– 4 eetlepels Hüttenkäse
– handvol spinazie
– zout, peper
– 1 theelepel vissaus
– 2 theelepels citroensap

Bereidingswijze:
– Snijd de mango, rode ui en paprika in hele kleine stukjes.
– Zet een wokpan op het vuur en doe daar een glas water in.
– Snijd de kip in kleine stukjes en kruid met peper en zout.
– Doe de kip in het water van de wokpan en kook de kip totdat het gaar is.
– Was de sla en leg de slablaadjes op een plank of bord neer.
– Snijd de spinazie in hele kleine stukjes en meng met de mango, rode ui, paprika, vissaus en citroensap.
– Doe daar als laatste de kip doorheen.
– Schep dit mengsel in de slablaadjes en schep daarbovenop een eetlepel Hüttenkäse.

slawraps
slawraps

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Sweet Summer Smoothie

In Arnhem werk ik vaak samen met de website: Ik hou van Arnhem. De mannen achter deze zeer goedlopende website...

Sluiten