Ricottamousse met mango

Als je regelmatig mijn blog leest weet je dat ik dol ben op mousse of zoetigheid sowieso. Van de week had ik nog een mango over die ik echt moest gebruiken. Dus besloot ik met de laatste restjes nog een lekker hapje te maken. Mango en ricotta is echt een ultieme combinatie en daarnaast gezond. Het zit boordevol eiwitten en vitaminen (de mango dan haha). Ik gooi ricotta echt overal doorheen. Door mijn salade, op mijn wrap, avondeten, taartjes, brood. Ik vind het gewoon echt lekker. Soms gezoet en soms gezout. Vandaag dus een lekker zoet receptje. Yummie!

Ingrediënten:
– 125 gram ricotta
– 1,5 theelepel honing
– Sap van 1/2 sinaasappel
– 100 ml halfvolle room
– 1 blaadje gelatine
– 1/2 mango
– snuf kaneel
– 50 gram pistachenoten

Bereidingswijze:
– Mix de ricotta samen met de honing tot een glad mengsel.
– Leg de gelatine in koud water en laat het zacht worden.
– Klop de slagroom op totdat het stijf is.
– Voeg dan vervolgens voorzichtig het ricottamengsel erdoor.
– Doe de sap van de sinaasappel in een pannetje en breng het licht aan de kook. Doe er dan de gelatine bij.
– Laat het een klein beetje afkoelen en doe het daarna bij het ricotta-slagroommengsel.
– Laat dit zeker een uur goed koud worden in de koelkast.
– Snijd ondertussen de mango in hele kleine stukjes en meng met de kaneel.
– Als de mousse koud is schep je het in een glaasje, doe daarboven op wat mango en herhaal dit.
– Leg als laatste de pistachenoten erbovenop. Heerlijk licht hapje.

image1 (6)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Havermout smoothie met Soy Rice

Ik ben dol op smoothies, vooral 's ochtends vroeg. Ik zit er vaak heel vol van en kan er dan...

Sluiten