Stan & Co in Arnhem

There is a new hotspot in town: Stan & Co. Afgelopen weken ben ik al diverse keren met mijn fiets langs het reusachtige restaurant, café, hotspot of hoe je het noemen wilt, gereden. Maandenlang was het een grote bouwval, inmiddels is het een van de best bezochte hotspots in Arnhem.  Tot vorige week was ik er nog niet binnen geweest. Shame on me, maar inmiddels kan ook ik zeggen dat ik er heb gedineerd, geluncht, koffie heb gedronken en al de nodige wijntjes heb genuttigd. Mijn lieve vriendinnen hadden er overigens totáál geen moeite mee dat ik ze uitnodigde om samen met mij op uitnodiging te komen dineren. Zo gezegd, zo gedaan.

Allereerst een kleine opmerking vooraf: de foto’s zijn niet zo licht als dat ik zou willen. Mijn camera had ik op dat moment niet tot mijn beschikking en zodoende heb ik dus de foto’s gemaakt met mijn iPhone.

Om 19.00 was het voor mij de hoogste tijd om aan te schuiven. As usual was ik enigszins laat en zat mijn gezelschap al binnen aan de tafel te wachten. De bediening was snel ter plaatse, waardoor onze zeer uitgebreide avond kon beginnen. Het valt op dat er in elk gedeelte van de zaak een persoon loopt; slim, want zo heb je een dezelfde tafelheer of -dame. Na een paar minuten kwam er iemand aan tafel om ons drinken op te nemen. Er is een uitgebreide wijnkaart, dus keuze genoeg.

De zaak is groot, open en ‘industrieel’, maar toch ook warm aangekleed. Het is er gezellig en ik voelde mij direct op mijn plek. Je zit niet hutjemutje op elkaar maar hebt gewoon de ruimte. De eigenaar is nog even aan tafel komen zitten en vertelde dat Stan & Co in Arnhem eigenlijk de vrouwelijke versie is van Stan & Co in Utrecht. Als je naar binnenloopt lijkt het net of je midden in een huiskamer staat. In de winter is het buitenterras verwarmd door terrasverwarmers.

De kaart is uitgebreid. Je kunt niet alleen avondeten maar ook lunchen of taart eten. Ik ben inmiddels wezen lunchen en dineren. Vooraf ben ik twee keer begonnen met de pretzel – daar krijg je drie verschillende sausjes bij. Echt een aanrader. De sausjes zijn goed op smaak en een daarvan is pittig, maar wel lekker pittig.
IMG_3968
De kaart is opgedeeld in diverse secties. Zo kun je de lunchkaart vinden, de dinerkaart, maar ook de drankjes en zoetigheden. Op tafel staat overigens ook nog een uitgebreidere drankenkaart. Het leuke is dat je ook barbites kunt bestellen. Dat houdt in dat je dus niet een heel gerecht hoeft te nemen maar ook verschillende kleine hapjes kunt bestellen. Zo kun je dus van alles delen. Omdat ik van eten houd, besloot ik gewoon een gerecht voor mezelf te nemen haha. Een salade met quinoa, papadum en gegrilde groenten. Het gerecht was echt heel lekker, alleen had er naar mijn wens wel iets meer groenten in mogen zitten. Maar eerlijk is eerlijk, het was echt een goede flinke portie. Niet een paar blaadjes sla met wat quinoa, nee het was echt goedgevuld. Mijn vriendinnetje had een hamburger. Ook dit was weer echt een flinke portie. Ze kreeg er ook nog friet bij en een maiskolf. De hamburger zelf was echt nog rauw, maar dit werd meteen goed opgelost. Binnen nog geen 5 minuten stond er een nieuwe, goede, gare burger voor haar neus met een nieuwe maiskolf en salade. Dat is service.

IMG_3977
IMG_3975
IMG_3974
Ik ben nog een keer terug geweest om te lunchen en ook toen was het eten weer echt super goed. Ik had een soep besteld en het leuke is dat ik het zelf op smaak kon brengen. Ik kon zelf de curry en gembersiroop toevoegen. Zo weet je zeker dat het naar jouw wens is.

Ik ben fan van Stan & Co. Het enige minpunt is dat het zo druk is dat ik altijd te laat ben haha. Meestal zit de tent al helemaal vol; goed voor Stan & Co natuurlijk. Daarnaast kun je alleen reserveren vanaf 6 personen en niet voor minder personen. Ik kom hier zeker vaker. Een fijn restaurant, met een gezellige uitstraling. Ik kijk nu al uit naar de zomer.
IMG_3971
IMG_4089Dit was een van de andere gerechten die ik heb gegeten. Een groete curry met zoete aardappel en ananas. Een echte aanrader. Knapperige groenten en de saus was zoet van smaak. 
IMG_4088

2 Thoughts on “Stan & Co in Arnhem

 1. Leuke review! Ik ben er in december geweest en toen was de zaak net een week of twee open. Mijn eerste indruk was wel dit het een huge ding is, met zo’n grote open ruimte en dat hele hoge plafond. Desondanks zijn ze er zeker in geslaagd een gezellig sfeertje neer te zetten. De bediening kon toen nog wel wat beter; drankjes duurden bijvoorbeeld erg lang (terwijl een zaak daar vaak graag op wil verdienen). Ik had de geitenkaas tosti als lunch en die was lekker, vers en best een flinke portie! Het zit voor mij niet echt naast de deur (maar goed ook), want anders zou ik er zeker vaker te vinden zijn 🙂

  • admin on 1 maart 2016 at 10:37 said:

   Hoi Leonie,

   Oeps, ik zie dit bericht nu pas. Bedankt voor je leuke reactie. Het is inderdaad echt een hele grote zaak. Ik heb ook gemerkt dat het in het begin volgens mij een beetje zoekende was, maar inmiddels is de bediening al wat beter op elkaar ingespeeld. Leuk dat je een reactie hebt achtergelaten.

   Groetjes,
   Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Appel-kaneelmuffins

Het is weer de tijd van het jaar om lekker te eten en op de bank te kruipen met comfy...

Sluiten