Restaurant Sofra in Arnhem

Arnhem is echt mijn stad. Ik ben er dan ook echt bijna elke dag. Toen ik terugkwam van mijn studie in Madrid, voelde het of ik nooit was weggeweest. Arnhem voelt altijd weer als thuiskomen. Ik ga graag op pad om weer nieuwe leuke cafeetjes, kroegjes, restaurants of bakkerijen te vinden in Arnhem. Afgelopen zondag ging ik lunchen met een vriendin en we zouden eigenlijk naar Rawsome gaan. Deze zat uiteindelijk dicht dus besloten we verder te zoeken. Uiteindelijk stuitte we op Restaurant Sofra in Arnhem. Heerlijk authentiek Turks eten.

Ik was al zo vaak langs dit restaurant gelopen, maar nog nooit naar binnen geweest. Omdat Rawsome dicht zat besloten we hier heen te gaan. Ik heb geen moment spijt gehad. Wat een geweldige service en eten. Toen  we binnenkwamen zat er niemand. De eigenaresse vroeg ons of we gebruik wilde maken van het buffet of uit de kaart wilde kiezen. We besloten uit de kaart te kiezen. Echter het buffet zag er echt te lekker uit. Tussen 11.00 en 14.30 kun je voor 12,50 p.p. onbeperkt eten van verschillende Turkse lekkernijen. Warm en koud. Echt een aanrader. Daar krijg je overigens ook nog een hele theepot met Turkse thee bij. (gratis)
image1
Wij besloten dus van de kaart te kiezen. Wat een keuze: linzensoep, Turkse salades, Köfte, lahmacun, börek, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik besloot uiteindelijk te gaan voor Dolma Çesitleri. Dit was zongedroogde aubergine met een vulling van bulgur en kruiden. Geserveerd met echte Turkse Yoghurt. Wat een feestje. In het kleine keukentjes werd het gerecht helemaal vers bereid door de eigenaresse en een assistente. Mijn vriendinnetje bestelde een soort gelijk gerecht alleen dan gevulde paprika met rijst en pittige kruiden. Ook geserveerd met echte Turkse yoghurt. Er zat echt heel veel smaak aan de gerechten. Alles was precies in balans. Niet te pittig, niet te zoet, zout of zuur. Gewoon echt in balans. Ook bestelde we pogaça, een hartig ‘broodje’ met kaas en kruiden. Helaas waren ze met kaas op dus adviseerde ze ons het hapje met linzen. Absoluut geen verkeerde keuze.

image5
image6
image7
Ook onze drankjes waren helemaal goed. Ik koos voor multifruit en mijn vriendin voor een sapje van 100% kers. We kregen ons drinken in van die ouderwetse glazen mokken. Super leuk. Het sap was niet vers geperst, maar wel erg lekker.
image8
Ik had echt het idee of ik een huiskamer zat te eten. De tafeltjes en stoeltjes zijn heel simpel, maar helemaal leuk. Langs de zijkanten van het restaurantje zijn banken gemaakt met kussentjes. Daarnaast vind je er veel Turkse invloeden zoals schilderijtjes, en een Turkse pop met Turkse kleren. Je kunt haar echt wel een paar uur heerlijk vertoeven. Onder de tafel liggen delen van de menukaart. Dus daar kun je alvast wat bekijken maar je kunt ook gewoon de kaart krijgen. Het is gewoon echt een super leuk restaurantje. Een keer wat anders dan anders. Ik eet eigenlijk nooit Turks, maar ik kom hier zeker terug. De gastvrouw is ook zo leuk en erg vrolijk. Echt een comfy restaurant.
image2
image4
Leuk weetje, ze geven ook workshop. Workshops om Turks te leren koken. Wil je nou zelf ook langs? HEt restaurant is gevestigd in de Pastoorstraat 9 in Arnhem. De openingstijden kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Frozen yoghurt smoothie

Ik ben gek op rood fruit en smoothies. Ik kan geen betere combinatie bedenken. Nu voelde ik me van de...

Sluiten