Restaurant Barley’s Biergarten

Yes, there is a new restaurant in town. Arnhem was wel weer toe aan vernieuwing. De laatste tijd zijn er weer wat nieuwe restaurants in Arnhem bijgekomen. Met de komst van restaurant Barley’s Biergarten is er weer een nieuw pareltje geopend in de binnenstad. Iedereen is welkom bij Barleys. De gerechten zijn heerlijk maar simpel. Bij Barley’s spelen de verschillende bieren en kip de hoofdrol. I loove kip, vooral met krokante korst en mals vlees. Gister was ik samen met tien andere Arnhemse bloggers bij de opening van het restaurant. Er was bier, kip, cocktails maar vooral ook een hele hoop gezelligheid. Let’s eat some chicken together.

Bij Barley’s draait het naar mijn mening allemaal om gezelligheid en samen eten. Het is een heel informeel concept waar je heerlijk, zorgeloos kunt genieten van lekker eten en drinken. De kip, waar iedereen gisteravond vol lof over sprak, wordt vierentwintig uur lang gepekeld en daarna gaat het aan het spit. Man oh man wat waren we ongeduldig. Als een stelletje kleine kinderen werd er gewacht op de oh zo famous kip van het spit. Ze stonden nog net niet op de tafel. Toen de eerste stukken dan eindelijk arriveerden, was de schaal eigenlijk al leeg. Als een stelletje tijgers viel iedereen het stuk gevogelte aan. Het enige dat nog over was waren botjes, lege schaaltjes en vieze handen. Dat zegt denk ik al genoeg..
IMG_7576
IMG_7580

De kip kon natuurlijk niet gegeten worden zonder de nodige biertjes zorgeloos naar binnen te werken. Als vrouw kun je hier je geluk niet op want je kunt vragen om mannenliefde. Maar er is meer. Niet alleen Brand bier, maar ook IPA’s, fruitig kriekbier, tripel, zes verschillende bieren van de tap, mama bier en looooot’s of Gin Tonic. Er is zoveel keuze. Wij begonnen met cocktails en Gin & Tonic. De tonic van fever tree is wat zoeter dan een normale tonic. Het heeft een zachte smaak, totally my thing.
IMG_7589
IMG_7597
Als je binnen komt lopen lijkt het trouwens net of je een oude bierbrouwerij loopt. Er staan grote Brand-biertanks waarvan de bierleidingen door het hele pand loopt. Barleys heeft twee verdiepingen. De bovenste verdieping is meer om te lounchen en heerlijk met het gezin of vrienden en vriendinnen te dineren. Beneden kun je op aan hoge tafels eten en aan de bar is het mogelijk om drankjes te nuttigen. De bediening is vriendelijk en hebben allemaal hetzelfde doel. Het iedereen naar zijn of haar zin maken. Dat is gister aardig goed gelukt.
IMG_7577
IMG_7579Wat een avond was het weer. Naast de kip serveren ze trouwens ook flammkuchen, hamburgers, black angus hamburgers, fish and chips, quinoa salade – voor ladies en liefhebbers -, black angus steak. En nog veel meer. Ik ga niet alles verklappen, je moet het namelijk gewoon een keer proberen.

TAP oftewel The Arnhem Pact, het is een groepje Arnhemse bloggers. Over twee weken gaan we bij Barleys eten. Ik zal dan nog een uitgebreid review plaatsen over het eten. Want dat kan gewoon niet ontbreken. But ladies and gents, there is a new beergarten in town.
IMG_7582
IMG_7593

2 Thoughts on “Restaurant Barley’s Biergarten

  1. Ik heb hier laatst een hapje gegeten. Het was super lekker met een gezellige sfeer. Dit restaurant vind ik vergelijkbaar met Grand Café Aan de Beek. Ben je daar al eens geweest?

    • admin on 3 oktober 2017 at 11:04 said:

      Hoi Sammi,

      Ja, daar ben ik ook al eens geweest. Super leuk om daar te zitten. Welke plekjes vind jij in Arnhem nog meer heel leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Eetdagboek van Tom 

vorige week had ik even geen eetdagboek maar deze week staat er weer een klaar. Ditmaal van Tom. Hij doet...

Sluiten