Proteïne van Kruidvat

Wauw, het is een tijdje stil geweest. Door wat persoonlijke omstandigheden is mijn blog een beetje een ondergeschoven kindje geworden. Meestal als ik me wat minder goed voel, ga ik iets zoeken waar ik blij van word. Dit keer uitte dit zich in hardlopen. Ik heb mezelf zojuist ook nog eens ingeschreven voor de bridge to bridgeloop in Arnhem. Echter, dat hardlopen vraagt ook om een iets betere voedingskeuze én meer eiwitten. Omdat ik dit niet altijd uit mijn voeding haal, neem ik soms wel eens extra eiwitten. Een aantal weken terug kreeg ik dan ook de proteïne van Kruidvat om te testen. En dat heb ik gedaan.

De pot is goed voor 22 porties. Gezien ik het niet elke dag gebruik, is dat voor mij meer dan genoeg. De nieuwe sportlijn van Kruidvat heet Pro Dynamics. De pot die ik kreeg is 100% pure whey isolate & concentrate in de smaak aardbei. Wat ik zo fijn vind aan deze whey is dat het geen stoffen bevat waarvan ik de naam niet ken. Ofwel, de voedingsstoffen die erin zitten, zijn in mijn ogen goed.

Ik heb de whey nu op diverse manieren ingenomen en ik moet zeggen dat ik er fan van ben. Ik meng het meestal met water. Het fijne is, is dat de poeder goed mengt met het water of melk. Er ontstaan geen klontjes. Hierdoor kan je het prima doordrinken zonder te moeten ‘kauwen’. Daarnaast heb ik er ijsjes van gemaakt en gooi ik het vaak door mijn kwark heen. Ik maakte de ijsjes met kwark, cranberry’s en de whey proteïne. Onderaan vind je het recept.

Omdat ik momenteel wat minder aan krachttraining doe, kan ik niet direct zeggen of dat het mij echt helpt in mijn spierherstel. Wat ik wel merk, is dat als ik het heb ingenomen ik de volgende dag wel minder spierpijn heb. Dat vind ik al een pluspunt :). De whey is laag in vet en koolhydraten maar bevat BCAAs voor spierherstel.

De voedingswaarden per 100 gram poeder:
Energie: 391 kcal
Vetten: 7,2 gram
Verzadigde vetzuren: 2,3 gram
Koolhydraten: 5 gram
Eiwitten: 76 gram
Vezels: 0,6 gram
Zout: 0,74 gram

Ik gebruik meestal iets meer water dan dat er aangegeven staat, dus hierdoor proef ik de aardbeiensmaak soms iets minder. Dit is echter omdat ik ongeveer 200 ml meer water gebruik dan aangegeven. Zodra je het door de kwark heen doet, proef je de smaak van aardbei goed, maar niet overheersend. Groot bijkomend voordeel is dat deze pot heel goedkoop is in vergelijking met de andere potten whey proteïne. Je betaalt €9,99.

Recept ijsjes:
– 250 gram kwark
– 100 gram bevroren cranberry’s
– 1 flinke eetlepel honing
– 2 1/2 eetlepel whey aardbei

Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bak en roer het goed door tot een mengsel.
– Neem dan ijs vormpjes en schep daar het mengsel in.
– Laat het een nacht in de vriezer staan en daarna heb je ijsjes, die je zowel voor, als na het sporten kunt eten.

DSC_1160

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Chocoladepannenkoeken

Afgelopen week konden jullie de review over het boek van de Foodsisters al lezen. Daarin staan heel veel lekkere, gezonde...

Sluiten