Pindasaus

Pindasaus, dat kennen we allemaal wel in Nederland. Veel buitenlandse vrienden en vriendinnen kennen het niet want het is volgens mij echt typisch Nederlands. Vooral tijdens de kerst staat er vaak een pannetje pindasaus op tafel. Bij de gourmet of gewoon als smaakmaker. Ik ben er in ieder geval echt verslaaaafd aan, maar probeer het wel een beetje te minderen haha. Ik eet zo een bak in mijn eentje leeg. Yum! Maar homemade pindasaus is zoooveel lekkerder. De credits gaan naar mijn vader want die maakt het heel vaak voor mij, zelf. Enjoy dit recept.

Ingrediënten:
– 3 eetlepels pindakaas (biologisch of Calvé)
– 1 theelepel ketjap manis
– 1 theelepel sambal
– 75 ml melk
– 75 ml water
– zout en peper

Als je het echt helemaal zelf wil maken:
– 300 gram ongezouten pinda’s

Bereidingswijze:
– Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pannetje en laat even staan.
– Roer goed door elkaar en als het te dik is doe er dan wat water bij.
– Serveer, simpeler kan niet.
– Als je het helemaal zelf maakt doe dan de pinda’s in een keukenmachine en maal totdat het echt helemaal
Zacht is. Voeg dan de rest van de ingredienten toe en doe hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Zuurkoolhapje

Oh dear het is bijna kerst. Heel Nederland slooft zich dan natuurlijk weer uit. Logisch natuurlijk, wan kerst is ook...

Sluiten