Perzik clafoutis

Van de week ontving ik een leuk pakketje van Alpro. Ik ben sowieso fan van het merk vooral omdat het plantaardig is. De nieuwe yoghurtsmaken van Alpro heb ik in vorig artikel al uitvoerig besproken. Alpro komt echter steeds met vernieuwde producten (I like). Nu is er Alpro mild: deze sojadrink kun je niet alleen drinken maar ook gebruiken in talloze gerechten. Zelf heb ik het tot nu toe in mijn smoothies gebruikt maar ik maakte er ook een heel verrassend recept mee: perzik clafoutis. Normaal maak je clafoutis met kersen, maar met perzik is het net zo lekker. Ik heb er overigens wel een gezondere versie van gemaakt.
Deze nieuwe variant van Alpro is heel zacht van smaak. Ik vind hem daarom heel fijn om te gebruiken in mijn smoothies. De smaak is niet overheersend en door de plantaardige eiwitten krijg ik ook nog eens de juiste voedingsstoffen binnen. Binnenkort komt er een heerlijk recept online van ijskoffie met Alpro Mild. Voor nu maakte in een Perzik Clafoutis. De Alpro Mild is ideaal om mee te koken.

Ingredienten:
– 250 ml Alpro Mild
– 3 eieren
– 3 rijpe perziken
– 75 gram speltbloem of boekweitmeel
– mespuntje zout
– 50 gram kokosbloemsuiker of palmsuiker
– 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze:
– Vet een ovenschaal in met wat boter en verwarm de oven voor op 180 graden.
– Doe de eieren samen met de melk in een kom en mix door elkaar.
– Snijd de perziken doormidden en haal de schil eraf. Leg deze op de boden van de ingevette ovenschaal.
– Doe de speltbloem, suiker en kaneel bij het ei-melkmengsel. Meng dit allemaal goed door elkaar heen.
– Giet het over de perziken en zet het voor ongeveer 30 minuten in de oven.
– Kijk tussendoor wel even naar de clafoutis.

clafoutis
clafoutis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Mango cheesecake

YES het is mijn verjaardag vandaag. 23 jaar alweer, een stapje dichterbij de dertig. Maar voor het zover is moet...

Sluiten