Peertorentje met geitenkaas

Dankzij Instagram en het bloggen op verschillende blogs, krijg ik de leukste aanbiedingen. Van de week las ik onder een foto van ‘Een bord vol’ dat ze guestbloggers zoeken. Altijd leuk om voor anderen te schrijven. Maar ik vind het ook erg leuk als zij content aanleveren aan mij. Zo wordt mijn blog nog een beetje leuker en ontstaat er nog meer interactie. Vandaag het eerste recept van Elien en Robbe: een peertorentje met geitenkaas. Prachtige foto’s en te lekker om niet te maken.

Dit peertorentje presenteert erg mooi en je zal met de combinatie van smaken ook vast en zeker indruk maken (bij de geitenkaasliefhebbers dan toch – love it or hate it – I love it!).

Ingrediënten voor 4 personen:
– 3 eetlepels pistachenoten
– 4 kleine peren
– 33cl Augustijn grand cru
– 3 eetlepels Luikse siroop
– optioneel: suiker
– Peperkoek
– Geitenkaas in ronde vorm (zoals van President of Chavroux)

Wat heb je nog nodig:
– Dresseerringen
– Uitsteker of klein ringetje voor klokhuizen
– Broodrooster

Bereidingswijze:
– Pel de pistachenoten en hak ze fijn.
– Schil de peren en snijd het onderste stukje er af. Je kan zelf kiezen of je de steeltjes eraan laat of niet.
– Giet het bier in de kookpot en laat het ongeveer 10 minuten koken.
– Leg er dan de peren in. Laat ze 10 minuten meekoken en haal ze er uit. Laat ze een klein beetje afkoelen tot je ze kan aanraken (zonder dat het pijn doet).
– Snijd de peren in horizontale schijven en steek het klokhuis uit met een klein ringetje.
– Leg de peerringen in de oven op de laagste stand, zodat ze warm blijven.
– Laat het bier nog een tijdje verder inkoken tot de alcohol er uit is en roer er de Luikse siroop onder. Proef of het zoet genoeg is, zo niet, doe er nog wat siroop bij. Als je het dan nog niet zoet genoeg vindt, kan je er eventueel een beetje suiker bij doen.
– Steek dan met een grotere ring de peperkoeksneetjes uit in dezelfde vorm van de peren.
– Rooster deze peperkoekringen even in de broodrooster tot ze een beetje krokant zijn.
– Maak torentjes : begin met een groot rondje peer, leg daar een rondje peperkoek op, vervolgens een rondje geitenkaas, dan wat gehakte pistachenoten en begin dan aan je tweede laag. Leg er uiteindelijk nog het topje van de peer op (als je torentje stabiel genoeg is).
– Leg het peertorentje op een bord en giet er de biersiroop rond.

Peertorentje3
Peertorentje1

One Thought on “Peertorentje met geitenkaas

  1. Super om het peertorentje hiertussen te zien staan! 😀 En woensdag staat één van jouw receptjes te pronken op onze blog. Op naar nog vele leuke samenwerkingen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Chocoladelolly’s

I think every girls loves chocolate. In ieder geval ik wel. Soms heb ik van die momenten dat ik graag...

Sluiten