Over mij

DSC_1276

Chantal Bolleman – Dailycieux. Mijn passie voor eten gaat terug naar dat ik nog een klein meisje was. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen. Ik begon ooit met het maken van gehaktballen samen met mijn opa. Dit zijn trouwens nog steeds de allerlekkerste gehaktballen van de hele wereld. Daarna kwamen de kwarktaarten op tafel en kookte ik simpele gerechten zoals spaghetti met speciale saus of stamppotten.

De passie voor eten heeft er altijd dus al gezeten. In de loop der jaren heeft het zich steeds verder ontwikkeld. Ik sta elke dag in de keuken en probeer dan de lekkerste gerechten of taarten op tafel te toveren. Tijdens de eerste jaren van mijn opleiding journalistiek werd ik dan ook vaak aangesproken met: ‘oh jij bent toch het meisje dat altijd taarten bakt’. Ja, dat klopt, dat ben ik. Vaak genoeg heb ik mijn klasgenoten overvallen met mijn cakes, taarten, toetjes, brownies en muffins.

Dailycieux staat voor de dagelijkse heerlijkheden. En dat is ook hoe ik eten ervaar. Het is een dagelijkse heerlijkheid waar ik niet onderuit kan. Ik zie, ruik, proef, voel het overal en daarnaast lig ik vaak genoeg ’s avonds in bed met de gedachte dat ik zin heb in de meest vreemde gerechten. Het liefst zou ik ze dan ook nog gaan maken. Negen van de tien keer gebeurt dat ook. Noem het een onbedwingbare behoefte of liefde naar eten. Inmiddels heb ik geprobeerd een balans te vinden tussen sinneren en gezond eten. Het lijkt soms onmogelijk, maar ik heb mijn weg gevonden. Mijn blog is een afspiegeling van wie ik ben en ik neem je dan ook graag mee in mijn wondere wereld.

Liefs,
Chantal

2 Thoughts on “Over mij

 1. Wat een leuke website. Kwam toevallig via de Facebook pagina van “Bij Visje & Vleesje” op jouw blog. Echt super gaaf & leuke gerechten. Zelf kom ik ook uit Arnhem en werk ik regelmatig met jouw “kleine” zus Richella samen in Bloopers :-). Veel succes met het schrijven van nog meer lekkere gerechten!

  Lourens

  • admin on 15 december 2014 at 15:21 said:

   Hoi Lourens,

   Dankjewel!! Wat leuk om te horen. Ik doe mijn best en zal zeker lekkere dingen blijven plaatsen. Wat leuk dat je regelmatig met mijn zusje samenwerkt. Bedankt voor het delen van mijn blog. Mocht je ooit eten willen ontvangen, haha ik heb genoeg!

   Groetjes,
   Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *