Nutella custard cakejes

Ik heb mijn tentamen gehaald. Wauw, ik denk dat ik nog nooit zo blij ben geweest dat ik een hertentamen heb gehaald. Dit betekent namelijk dat ik mag afstuderen. Whoehoe! Hoe fijn is dat? Omdat ik mag afstuderen maakte ik nutella custard cakejes voor mijn collega’s bij Misset Horeca. Volgens mij vielen ze wel in de smaak :). Daarom deel ik dan ook graag het recept met jullie. Hierbij Nutella Custard Cakejes.

Ingrediënten:
– 200 gram roomboter
– 200 gram basterdsuiker
– 200 gram bloem
– 4 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 zakjes vanillesuiker
– 1 theelepel bakpoeder

Voor de custard:
– 1 flinke eetlepel nutella
– 30 gram bloem
– 3 eidooiers
– 250 ml melk
– 50 gram suiker

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en zet muffinbakjes klaar in een muffinblik.
– Mix de roomboter met de vanillesuiker en suiker totdat het een witte massa is.
– Doe een voor een de eieren erbij en blijf goed mixen, totdat alles is opgenomen.
– Voeg daarna de melk toe en mix totdat het is opgenomen.
– Spatel uiteindelijk de bloem en bakpoeder met een spatel goed door het beslag.
– Nu door met de custard.
– Mix de eidooiers met de suiker en bloem tot een gladde massa en totdat je ziet dat het lichtgeel is.
– Verwarm de melk in een pannetje, maar zorg ervoor dat het nog niet helemaal aan de kook is.
– Doe een klein beetje van de hete melk bij het eidooiermengsel en roer meteen goed door. Giet daarna alles meteen in de pan en blijf roeren totdat je een gladde massa krijgt.
– Doe nu als laatste de eetlepel Nutella erdoorheen.
– Schep de cakemix in de muffinvormpjes. Vul tot de helft ongeveer en schep daarbovenop de custard.
– Herhaal dit en bak ongeveer 15/20 minuten af in de oven.

image1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Brew 2 cup in Arnhem

Het is je vast niet ontgaan dat ik echt van koffie houd en het liefst overal nieuwe koffie proef. Dit...

Sluiten