Mug cake

Het ontbijt is het belangrijkste maal van de dag. Maar niet iedereen heeft daar ’s morgens tijd voor. Zo ook ik niet altijd. Maar toch probeer ik wel altijd te ontbijten, want anders kom ik gewoon echt de dag niet door. Ik word ’s morgens ook echt vaak met honger wakker. Deze mug cake is dan echt het ideale ontbijt: simpel, lekker en in een minuut klaar. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond. Ik maakte hem overigens met boekweitmeel en wat havermout maar je kunt het ook met alleen havermout maken. Dit wil jij toch ook?

Ingrediënten:
– 3 eetlepels havermout
– 1 eetlepel boekweitmeel
– 1 ei
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel melk
– 1/2 banaan
– 50 gram rood fruit
– 1 flinke eetlepel kwark

Bereidingswijze:
– Kluts het ei los in een kopje en doe de eetlepel melk erbij.
– Prak de banaan en doe die bij het eimengsel.
– Schep de havermout en boekweitmeel samen met de kaneel in de mok.
– Zet de mok nu voor ongeveer anderhalve minuut in de magnetron
– Als het klaar is schep je een eetlepel met kwark bovenop je cake en leg het fruit erbij.

Moeilijkheidsgraad: 1
Tijd: 5 minuten totaal

image1 (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation