Miyagi and Jones Arnhem

Arnhem is écht mijn stad. Ik wandel dan ook graag door de straten om te ontdekken waar de nieuwste parels van Arnhem liggen. Al een tijdje stond het grote pand aan de J.P. van Muijlwijkstraat leeg. Diverse winkels, tentoonstellingen sierden het straatbeeld. Ruim twee maanden geleden deed Japans restaurant Miyagi and Jones aar intrede in dit prachtige pand en dat, dat is oprecht een aanwinst voor onze stad. 

Miyagi and Jones, oorspronkelijk uit Utrecht, serveert Asian streetfood en sushi met een moderne twist. De kaart is mega uitgebreid. Er is oprecht voor ieder wat wils. Ik had dus de eer om daar te komen eten. Voordat ik verder ga, wil ik alvast een ding opmerken. Ik gaf aan dat ik zwanger ben en dus (helaas) niet alles mag eten. Ik kreeg terug dat het geen probleem was, zelfs niet voor de sushi, omdat ze een speciale zwangerschapskaart hebben. Dik vet +punt.

Ik wil er overigens bij vermelden dat ik mijn professionele camera die avond niet tot mijn beschikking had. Omdat het vrij donker was, zijn de foto’s ook donker. De kwaliteit van de foto’s laat daardoor misschien niet de kwaliteit van het eten zien. Daarom heb ik een aantal foto’s van Miyagi & Jones zelf gebruikt. Het eten op die foto’s is zoals het eten ook aan ons werd gepresenteerd. Daarnaast heb ik ervoor gekozen om een aantal foto’s in een gallerij te plaatsen. 

Miyagi & Jones Arnhem

Bij binnenkomst werden we direct vriendelijke ontvangen. Er werd gevraagd naar mijn naam en ik kreeg direct een tafel toegewezen. Een tip: reserveer op tijd. Wij kregen een plek bij de keuken. Miyagi & Jones Arnhem heeft een industrieel en ruimtelijk opgezet interieur, maar wel heel knus en eigentijds. Het restaurant heeft verschillende zitplekken. Hoge tafels, waarbij het lijkt of je aan de bar zit, verschillende lage tafels. Wij zaten op een bankje naast de keuken dus.

3 of 4-gangenmenu

Nadat we gestationeerd waren, kregen we de kaart en werd ons uitgelegd hoe het concept in elkaar zit. Je kunt dus gerechten los van de kaart kiezen en met elkaar delen of een 3- of 4-gangenmenu kiezen. En dan kun je kiezen uit een verrassingsmenu van de kok of zelf kiezen. Wij besloten ons te laten verrassen en zijn voor een verrassingsmenu gegaan van 3-gangen. Per gang kregen we twee gerechten per persoon. Vier gerechten per gang dus.

Wij begonnen met dumplings met kip, tijger garnalen op een stokje met knoflook, kipsaté met pittige saus en champignons. Alles in de keuken van Miyagi wordt vers gemaakt. Zelfs de sauzen en sushi. Er wordt veel gewerkt met kruiden en specerijen en veel gerechten bevatten knoflook en gember. De dumplings met kip waren echt heel goed van smaak net als de kipsaté die werd geserveerd met een pittige saus. Ik ben niet heel groot fan van pittig eten, gewoonweg omdat ik er niet goed tegen kan, maar deze saus kon ook ik hebben. Als we het dus op z’n Thais zeggen: de saus was European spicy.

Nadat we de eerste ronde op hadden, kregen we de vraag of we nog even wilde wachten of dat de rest door mocht komen. Gezien mijn lieftallige boyfriend nogal van het dooreten was, mocht het eten direct doorkomen. We kregen de gerechten op tafel zodra ze af waren. Dat betekent dat we het ene gerechtje iets eerder kregen dan een ander. Dat vond ik overigens niet erg, want dan had ik de tijd om de ander rustig op te eten. De volgende ronde bestond uit pittige tiger prawns, deze was wel wat meer spicy, maar super smakelijk. De saus was ‘sappig’ en lichtzoet. Ook kregen we krokante aubergine, een soort pannenkoekjes met eend. Deze was heel mals ondanks dat hij doorbakken was, omdat ik natuurlijk zwanger ben. Over alle gerechten zat saus of kruiden, maar niks was overdreven gekruid of te heftig.

De derde ronde bestond uit een rijk gevulde salade, biefstuk met paprika geserveerd in een heet pannetje, vier stukjes sushi waarvan ik vegetarisch kreeg en kip met diverse groenten. De variatie die wij kregen deze avond tussen warm, koud, groot en klein was echt top. Het eten is qua smaken en ingrediënten heerlijk wisselend en verrassend. Het menu heeft ook dan ook echt verrast. Onze favoriete gerechten waren de dumplings, garnalen en de soort ‘pannenkoekjes’ met eend. Deze mochten we namelijk zelf beleggen met groenten die erbij lag en de eend. Daarnaast stond er ook een klein potje met saus bij. Deze saus konden we als laatste over de eend scheppen.

Eten, ambiance, interieur en bediening

Bij Miyagi klopt het gewoon. Het eten, de ambiance, het interieur, de bediening. Ook de bediening is goed. Ze weten waar ze het over hebben en kunnen precies uitleggen hoe het concept in elkaar zit. Wij kregen diverse keren een drankje aangeraden. Fijn als je niet zo goed weet wat je wilt drinken en/of eten, want dit geldt ook voor het eten. Wat wij overigens heel tof vonden, is dat er in de keuken diverse nationaliteiten staan en de gerechten grotendeels door Japanse koks wordt gemaakt. Zij spreken dan ook geen Nederlands, maar weten wel heel goed wat ze doen.

Ik word nog steeds blij als ik terugdenk aan deze avond. Wij gaan dan ook graag nog terug. Het eten is goed, gewoonweg echt lekker, goed van smaak. De bediening was heel vriendelijk en wilde ons overal mee helpen, de sfeer is prettig. Er draait gedurende de avond een DJ – de muziek was níet overheersend en ze hebben dus een allergenen menukaart. Ik kan alleen maar zeggen: Jikai made. Ofwel, tot de volgende keer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gezonde wafels

Gezonde wafels Je kunt mij ervoor wakker maken: gezonde wafels. En dat terwijl ik best veel waarde hecht aan mijn...

Sluiten