Mini cheesecake

Ik heb zoveel inspiratie en zo weinig tijd om alles nog te posten voor het kerst is. Van de week stond ik in de Jumbo en daar hadden ze kleine cheesecakes. Aangezien ik niks uit pakjes maak of kook en ik liever alles zelf doe dan dat ik het haal, besloot ik deze cheesecakes zelf te maken. En geloof me ze zijn echt the best. Je kunt ze al een dag of een paar uur van te voren maken. En dan tijdens de kerst zo serveren. Helemaal niks moeilijks aan. De eerste keren dat ik Cheesecake maakte mislukte het compleet. Ik haalde hem te laat uit de oven waardoor hij keihard werd. Lucky you dat deze mini cheesecake zonder ei zijn. Let’s do some baking.

Ingrediënten (voor twee cheesecakejes):
– 8 chocoladekoekjes
– 30 gram boter
– 300 gram monchou
– 100 Franse kwark
– 2 zakjes vanille suiker
– 30 gram suiker
– 150 gram frambozen

Bereidingswijze:
– Stamp de chocoladekoekjes helemaal fijn, totdat het kruimels zijn.
– Smelt de boter en doe dit bij de koekjes.
– Doe de helft van de koekjes in het ene glaasje en de helft in de andere. Druk de bodem goed aan en zet in de koelkast.
– Meng de monchou met de Franse kwark en suiker tot een geheel.
– Als de koekjesbodem wat harder is haal je het eruit en schep je het monchoumengsel op.
– Zet dit weer in de koelkast.
– Vermaal de frambozen en doe ze bovenop de monchou. Laat het opstijven en serveer.

cheesecake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Pindasaus

Pindasaus, dat kennen we allemaal wel in Nederland. Veel buitenlandse vrienden en vriendinnen kennen het niet want het is volgens...

Sluiten