Merengues

Oh yeah baby, deze kleine merengues zijn goddelijk. Krokant van buiten en binnen. Deze merengues zijn geschikt om te serveren met alles wat jij lekker vindt. Ik houd van de combinatie van rood fruit en mascarpone. Vanavond moet ik werken en speciaal voor mijn collega heb ik deze merengues gemaakt met rood fruit. Zo hebben we vanavond nog een lekker dessert voor tijdens onze werkavond. Iedereen heeft zo zijn eigen taartje en hoef je dus ook niet te delen. Ik wens iedereen voor nu hele fijne kerstdagen. Christmas is in town!

Ingrediënten:
– 3 eiwitten van grote eieren
– 125 gram suiker
– 1 theelepel maizena
– 200 gram rood fruit
– 100 gram mascarpone of slagroom

Bereidingswijze:
– Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.
– Blijf kloppen totdat het steviger wordt.
– Voeg dan de maizena toe en mix het goed. Mix ongeveer 10 minuten totdat je stijve pieken hebt.
– Verwarm de oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Maal kleine hoopjes op de bakplaat en een klein kuiltje in het midden.
– Bak de merengue op 90 graden in ongeveer 3,5 uur ‘gaar’. Want in feite droog je het.
– Ik heb ze daarna nog gewoon in de oven (die uit was) laten staan.
– Serveer met roodfruit en eventueel slagroom of mascarpone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Mini cheesecake

Ik heb zoveel inspiratie en zo weinig tijd om alles nog te posten voor het kerst is. Van de week...

Sluiten