Marquesa de chocolate

In Madrid at ik dit toetje ZO vaak. Eigenlijk een beetje te vaak haha want het is echt heel machtig. Het originele recept komt uit Venezuela. Ik kwam er voor het eerst mee in aanraking door een van mijn beste Spaanse vrienden. Een collega van hem maakte het heel vaak. Haar ‘secret’ recept kregen we niet maar we hebben ons eigen recept gemaakt. Het is niet een typische taart. Het wordt namelijk gemaakt van Maria biscuits met chocolade ertussen. Het is een gelaagd dessert. Echt heerlijk. En ik kan het jullie niet onthouden. Dus hierbij het recept. Ik heb wel de wat makkelijkere versie.

Ingrediënten:
– 2 pakken met Maria biscuits
– 2 echt flinke eetlepels boter (75 gram ongeveer)
– 2 blikjes gecondenseerde melk (240 ml is een blikje als het goed is)
– 300 gram chocolade
– 300 ml melk
– 1 theelepel vanille extract
– 50 gram suiker

Bereidingswijze:
– Doe de boter samen met de gecondenseerde melk en chocolade in een pannetje en laat het rustig smelten en indikken.
– Doe er ongeveer 50 ml melk bij en roer het goed door elkaar. Als het heel dik blijft giet er dan nog wat melk bij.
– Doe daar de suiker en het vanille extract bij. Laat dit even rustig smelten.
– Haal de pan van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
– Bekleed een vierkante Tupperware bak met wat huishoudfolie en laat het over de rand hangen.
– Week de Maria biscuits even in de overige melk (dus de 200 ml) en leg ze onderin de Tupperware. Zorg er wel voor dat de Maria biscuits niet te zacht worden. Gewoon even kort dopen aan beide kanten.
– Schep daar de eerste laag van het chocolade mengsel op en herhaal dit totdat het helemaal op is. Zorg er wel voor dat de bovenkant bedekt is met chocolade.
– Zet het ongeveer 2 uurtjes in de koelkast.

IMG_5078-0.JPG

2 Thoughts on “Marquesa de chocolate

  1. Patricia on 4 februari 2015 at 16:01 said:

    Hallo Chantal,

    Ik wil heel graag deze taart maken alleen de bereidingswijze is niet zo duidelijk voor mij..
    -Wat doe je met de suiker en het vanille extract?
    -Er staat 2 blikjes gecondenseerde melk maar hoeveel ml is 1 blikje?
    – Wat zou je hoeveelheid boter in gram zijn?
    – Wat doe je met de overige melk?
    – Wanneer doe je de chocolade bij het melkmengsel?

    Het zou super zijn als je deze vragen kunt beantwoorden 🙂 Zodat ik deze taart perfect kan maken

    Groetjes Patricia

    • admin on 5 februari 2015 at 09:53 said:

      Hoi Patricia, Ik heb de bereiding aangepast :). Je hebt gelijk het was ietwat onduidelijk. Met de rest van de melk week je de koekjes. Verder kun je nu alles terugvinden in de bereiding 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Merengues

Oh yeah baby, deze kleine merengues zijn goddelijk. Krokant van buiten en binnen. Deze merengues zijn geschikt om te serveren...

Sluiten