Mango cheesecake

YES het is mijn verjaardag vandaag. 23 jaar alweer, een stapje dichterbij de dertig. Maar voor het zover is moet ik nog wel een aantal jaartjes mijn verjaardag vieren. Omdat ik altijd elk jaar weer zo eigenwijs ben en mijn eigen verjaardagstaarten wil maken, raak ik op de dag zelf altijd lichtelijk in paniek. Ditmaal maakte ik een mango cheesecake. ZONDER oven. Halleluja. Het was namelijk veel te warm om de hele dag in de keuken te staan, dus dit jaar was mijn koelkast mijn beste vriend. Ik gaf het recept laatst aan Laura en ze heeft me wel tig keer bedankt voor het lekkere en fijne recept. Dus hierbij deel ik het ook met jullie.

Ingrediënten:
– 250 ml slagroom
– 250 gram roomkaas
– 40 gram suiker
– 3 blaadjes gelatine
– 1 mango
– 200 gram maria biscuit
– 100 gram boter (eventueel iets meer als de bodem nog niet plakt)
– 100 gram witte chocolade
– 1,5 gelatine blaadje

Bereidingswijze:
– Zet een pannetje op het vuur en verwarm de witte chocolade au-bain marie.
– Smelt de boter en verkruimel de koekjes totdat ze helemaal fijn zijn.
– Doe de boter bij de koekjes en druk aan in een springvorm.
– Doe de slagroom, roomkaas en suiker bij elkaar en mix met de mixer tot een romig mengsel.
– Week de gelatineblaadjes (3 blaadjes) in koud water.
– Doe een klein beetje van het roommengsel in een pannetje en laat warm worden, doe daar de gelatine bij en los het op. Giet de ‘gesmolten’ gelatine door het roomkaasmengsel.
– Voeg als laatste de gesmolten witte chocolade toe aan het roomkaasmengsel.
– Giet het hele beslag op de koekjes en zet dit in de koelkast.
– Schil de mango en pureer het vruchtvlees. Week dan weer 1,5 gelatineblaadje in koud water.
– Verwarm de gepureerde mango en doe daar het gelatineblaadje bij.
– Giet deze bovenste laag bovenop de cheesecake en zet ongeveer 3 uur in de koelkast.

mango cheesecake

4 Thoughts on “Mango cheesecake

  1. Saarie on 3 juli 2015 at 09:01 said:

    Die taart echt jumjumjum bakster van t jaar!!:p ik weet wie ik om hulp vraag zo nodig qua taart bakken !!

  2. Dat ziet er heerlijk uit! Ik wil dit weekend ook een cheesecake gaan maken. Ik vroeg me alleen af waar de witte chocolade doorheen gaat? In de bodem, cheesemengsel of in de toplaag. Klopt het ook dat je in totaal 4,5 blaadjes gelatine nodig hebt? Of neem je de helft voor de vulling en het andere deel voor de topping? En dan nog een laatste vraag: wat is de rode kleur bij de bodem? Alvast bedankt!

    • admin on 3 juli 2015 at 09:55 said:

      Hoi Sophie, Sorry ik ga het gelijk aanpassen. Ik zal het wat duidelijker neerzetten. Het witte chocolademengsel doe je door het roomkaasmengsel heen.
      In totaal gebruik je 4,5 blaadje gelatine waarvan je 1,5 voor de toplaag gebruikt en 3 voor het roomkaasmengsel. In deze taart heb ik bij de bodem nog kersen gebruikt, maar niet iedereen is daar fan van dus heb ik het in het recept weggelaten. Wil je dat wel dan is het heel simpel.
      Dan maak je eerst de bodem, de bodem bedek je dan met kersen (verse of uit blik), daarop gaat het roomkaasmengsel en dan het mangomengsel. Dankjewel voor je reactie en veel succes. Liefs chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Appelmoes

Ik heb vroeger als klein meisje echt zoveel appelmoes gegeten. De potten waren niet aan te slepen. Nu eet ik...

Sluiten