Luchtige chocoladetaart met chocoladebrokken

Mijn  vriendinnen betekenen heel veel voor mij. Dus als er dan een vriendin jarig is, dan wil ik haar ook graag wat leuks geven. Nu had ik van de week de verjaardag van Lisa en had ik voor mezelf al besloten om een taart voor haar te maken. Ik weet dat ze niet echt een persoon is die van fruittaarten houdt, dus besloot ik iets met chocolade te maken. Het werd uiteindelijk een luchtige chocoladetaart met chocoladebrokken. Heaven on earth.

De taart was echt goddelijk. In ieder geval daar ga ik vanuit haha. Ik heb hem zelf namelijk niet geproefd, maar wel het hele proces meegemaakt natuurlijk. De eerste reactie die ik kreeg was hahahaha chan. Nou dat zegt al genoeg. Deze taart is een topper. Let op je bent er wel wat langer mee bezig omdat je ook botercrème moet maken.

Ingrediënten:
Voor het biscuitdeeg:
– 5 eieren
– 150 gram suiker
– 125 gram bloem
– 25 gram maizena
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 flinke eetlepels cacao

Voor de botercrème:
– 250 gram boter
– 300 gram poedersuiker
– 200 gram pure chocolade
– 100 gram roomkaas

Voor de chocoladebrokken:
– 100 gram pure chocolade
– wat gedroogd fruit, chocolade, wat je wil naar keuze

– 1 bekertje slagroom
– 3 flinke eetlepels aardbeienjam
– bastogne koek verkruimeld

Oke dit lijkt nu een hele waslijst, maar geloof me het valt best wel mee. En het is het zóóó waard.

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ronde bakvorm van 23 cm doorsnede in. Ik heb de taart in twee keer gebakken. Dus het beslag wat je hebt verdelen in twee keer en om de beurt bakken. Zo krijg je het mooiste resultaat vind ik.
– Doe de eieren samen met de suiker en vanillesuiker in een hittebestendige kom. Zet deze kom boven op een pannetje met water op het vuur. Mix het mengsel tien minuten totdat het luchtig is.
– Als het luchtig is dan zeef je de bloem, cacao en maizena erdoorheen. Spatel het heel voorzichtig luchtig.
– Bak de cake dus in twee keer, zodat je twee gelijke cakes hebt.
– Maak ondertussen de botercrème. De boter moet op kamer temperatuur zijn.
– Mix de boter samen met de poedersuiker totdat het helemaal zacht is. Doe dan de roomkaas erdoorheen en mix goed door elkaar.
– Smelt de chocolade en doe dit bij het botermengsel. Mix het goed door elkaar.
– Zodra je dit hebt gedaan klop je de slagroom stijf en zet even weg.
– Maak de chocoladebrokken. Smelt de chocolade en strijk dit uit over een bakpapiertje. Sprenkel de chocolade en het gedroogde fruit over de chocolade en zet het in de koelkast. Laat het heel goed stijf worden.
– Zodra de taart gebakken is kun je het gaan opmaken.
– Leg een plak cake op een bord en smeer daar een grote eetlepel aardbeienjam overheen. Breng dan royaal een laag botercrème aan.
– Smeer ook de aardbeienjam op de andere plak en leg deze met de aardbeienkant op de botercrème.
– Schep de slagroom bovenop de taart en strijk glad.
– Snijd de hard geworden chocolade in stukken en plak deze met wat botercrème aan de zijkant vast. Het maakt niet uit dat de stukken scheef zijn.
– Verkruimel de bastogne bovenop de taart. Leg daarop eventueel wat rood fruit op. The cake is ready.
taaart lisa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Radijs chips

We proberen steeds vaker chips te maken van producten waar we voorheen nooit aan hebben gedacht. Zo zag ik laatst...

Sluiten