Limoncello

Op mijn foodbucketlist die ik onlangs publiceerde op de website van Let Us Stay For A Day, staat dat ik graag nog een keer eigen drank wil maken. Een wijntje, limoncello of orangecello. Het maakt me niet uit als het maar iets is. Nu maakt de zwager van mijn vriendje zelf limoncello. Oh my, zo lekker en het smaakt echt naar Limoncello. Ik kreeg het recept ook en mocht het met jullie delen. Het is wel even wat werk maar geloof me dan heb je ook wel wat. Heerlijk als drankje na het dessert.

Ingrediënten (voor ongeveer 5 liter limoncello):
– 2 liter alcohol (96%) te verkrijgen bij de Sligro
– 20 biologische citroenen (onbespoten en zonder wax laag)
– 1,77 kilo suiker (kandij)
– 3,25 liter water (spa blauw)

Bereidingswijze:
Was de citroenen en droog ze af
– Schil de citroenen met een dunschiller (geen wit schillen!)
– Voeg de schillen inclusief alcohol in een weckpot (goed afsluiten)
– In totaal 20 dagen laten staan op een donkere koele plek (om de 2 dagen even schudden)
– Na 20 dagen, het water verwarmen en de suiker oplossen
– Afdekken en laten afkoelen tot kamertemperatuur
– De inhoud van de weckpot zeven. (je houd nu enkel alcohol met citroen kleur en sappen over)
– Voeg het suikerwater en de inhoud van de weckpot samen. (geheel goed mixen)
– Verdeel de inhoud over de flessen om het in de vriezer te kunnen leggen.

Met dank aan Guus Tonk van Service4Coffee.
 

 

(null)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Eetdagboek van Lourens

Super leuk. Vandaag een keer een eetdagboek van een man en niet van een vrouw. Ik vroeg Lourens van Let...

Sluiten