lemon curd

Taart is echt mijn favoriete snack. Of hoe je het dan ook noemen wilt. Lemon curd is een van mijn favoriete spreads/sausjes etc. wat op een taart kan. Van de week wilde ik weer een taart maken met lemon curd. Dat werd uiteindelijk een biscuittaart met lemon curd, merengue en een bosbessencake. Goddelijk. Anyway lemon curd is nooit weg. Ik houd ervan om daarmee te experimenteren. Wat dacht je van lemon curd met saffraan of limoen erdoorheen? Super simpel om te maken en echt een aanrader voor alles. Yoghurt, taart, cake, rijstwafel, brood. Lemon curd kan overal bij :).

Ingrediënten:
– 2 citroenen
– 150 gram boter
– 2 eieren
– 125 gram suiker
– naar wens (saffraan, limoenschil, limoen)

Bereidingswijze:
– Pers de citroenen uit en warm de sap samen met de boter en suiker totdat het warm is.
– Voeg als het mengsel is gesmolten de eieren aan toe en blijf goed roeren totdat je een dikke massa krijgt.
– Dit kan zeker wel tien minuten duren. Nu kan je zelf toevoegen wat je lekker vindt.
– Schenk de lemon curd in een schone pot.
lemon curd
lemon curd
lemon curd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Bulgur salade

Ik had al een hele tijd een zak bulgur thuis liggen. Van de week vond ik tijd dat ik er...

Sluiten