Lasagne met peer en geitenkaas

Oh dear, dit gerecht is zo lekker. Ik kwam het laatst tegen in een restaurant en het ruikt niet alleen super lekker, het ziet er ook nog eens heel smakelijk uit. Daarom heb ik speciaal voor jullie lieve foodies een eigen variant gemaakt met peer, ricotta, geitenkaas en volkoren lasagne bladeren. Verder zit er lekker veel groenten in. Heerlijk smullen. Deze lasagne met peer en geitenkaas doet je echt denken alsof je in een Italiaans restaurant zit en een heerlijke pasta weg eet. In feite is het ook gewoon zo haha. Hierbij het recept voor deze super lekkere lasagne.
Ingrediënten:
– Pakje lasagne bladeren volkoren
– 2 uien
– 2 rode uien
– 400 gram gehakt
– 2 flinke peren
– 1 pakje geitenkaas met 6 stukjes erin
– bakje ricotta kaas
– 400 ml tomatensaus (gezeefde tomaten)
– 200 gram spinazie
– 1/2 courgette
– 8 champignons
– 3 tomaten
– zout/peper
– 1 1/2 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 scheut ketjap manis
– 2 theelepels maizena
– 100 ml melk

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Leg als eerste een laag lasagnebladeren in een ovenschaal.
– Snijd de uien in kleine stukjes en bak samen met het gehakt totdat het bruin wordt.
– Doe dan de rest van alle groenten erbij.
– Bak dit totdat het gaar is, voeg dan alle kruiden eraan toe.
– Doe de tomatensaus bij de groenten en voeg de melk en de maizena toe. Je zult zien dat ze saus wat gaat indikken. – Voeg ook de scheut ketjap manis toe.
– Snijd de peer in dunne repen.
– Als alles klaar is dan schep je een laag op de lasagnebladeren. Brokkel twee stukjes geitenkaas daaroverheen en leg daar peer op.
– Doe dit totdat de geitenkaas en peer op zijn.
– Eindig met het tomatengroentenmengsel en schep daar de ricotta op.
– Zet de lasagne ongeveer 25/30 minuten in de oven en bak totdat het goed is.

lasagne met peer en geitenkaas
lasagne met peer en geitenkaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Peertorentje met geitenkaas

Dankzij Instagram en het bloggen op verschillende blogs, krijg ik de leukste aanbiedingen. Van de week las ik onder een...

Sluiten