Larb Gai

Tijdens de Aziatische kookworkshop van Conimex maakte ik het geweldige gerecht Larb Gai. Hierbij kook je de kip in warm water en breng je het op smaak met limoen, vissaus, chilivlokken, knoflook, uien en romaine sla. Eigenlijk heb ik nu alle ingrediënten al verklapt. Het recept is zo lekker als hapje op een verjaardag of gewoon als avondmaaltijd. Ik heb het nu al twee keer als lunch gegeten. Ook heb ik er een noodle salade op bedacht.

Deze noedel salade kun je ook op de website vinden.

Ingrediënten:
– 200 gram kipfilet
– 1 flinke theelepel chilivlokken
– sap van 1 limoen
– flinke scheut vissaus
– 2 sjalotjes
– 1/2 teentje knoflook
– 1/2 komkommer
– 1/2 bosje koriander

Bereidingswijze:
– Snijd de kip in hele kleine stukjes.
– Zet ondertussen een wok op het vuur en doe daar twee kopjes water in.
– Kook daar de kip in totdat het gaar is.
– Snijd ondertussen de sjalotjes, koriander, knoflook, komkommer in kleine stukjes.
– Doe alle ingredienten bij elkaar in een schaal.
– Voeg als laatste de chilivlokken, limoensap en vissaus toe.
– Proef en voeg naar wens meer chili, limoen of vissaus toe.

DSC_0110
DSC_0115

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Pastasalade

Mijn schoonmoeder maakt een van de lekkerste pastasalades ever. Meestal als we gaan barbecueën of met iedereen eten dan staat...

Sluiten