Kerstkransjes

Oh gosh het is aftellen geblazen tot de kerst er is. Ik ben echt altijd 3 maanden van te voren al in de kerststemming haha. Ik luister dan al kerstliedjes en het liefst zou ik de kerstboom in oktober al zetten. Maar goed ik heb het vol weten te houden. Deze week komt ‘ie er. De kerstboom. En dat betekent ook; kerstkransjes in de boom. Ja en dan wel zelfgemaakte kransjes. Ik ben altijd dol op die roomboter kerstkransen. Maar tijdens deze herfstige dagen doe ik eigenlijk niks liever dan zelf koekjes bakken. Dus hierbij het recept voor deze kerstkoekjes.

Ingrediënten:
130 gram bloem
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 60  gram witte basterdsuiker
– snufje zout
– 0.5 ei (houd een klein beetje over om de koekjes te bestrijken)
– 80 gram boter
– 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze:
– Doe de bloem samen met het bakpoeder, suiker, zout het ei en boter in een kom en meng totdat er een dikke bal ontstaat.
– Als de bal goed is laat hem dan 30 minuten rusten in een plasticfolie in de koelkast.
– verwarm ondertussen de oven op 160 graden.
– Rol de deegbal uit tot een plak van ongeveer 5 millimeter en steek daar vormpjes uit. Rondje of kransjes, wat je zelf wilt.
– Leg de koekjes op de bakplaat en bestrijk nog met een beetje ei.
– Bestrooi ze met amandelen.
– Bak ze in ongeveer 10-12 minuten gaar.

koekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gevulde appel uit de oven

Zondag, mijn favoriete dag van de week. Het is zo'n dag dat ik eigenlijk het liefste op bed lig of...

Sluiten