Karamelsaus

Met karamel kun je alles opleuken en lekkerder maken. Ik vind het vooral lekker over ijs heen, maar ook door de yoghurt is het niet verkeerd. Heel soms als ik echt behoefte heb aan wat zoetigheid, neem ik een hapje van deze karamelsaus. Oh my, hij is zo goddelijk. Ik kan er bijna niet vanaf blijven. Het liefst zou ik de hele pot leegeten. Deze karamelsaus kun je ook gebruiken over de heerlijke eerder gemaakte taai taai trifle op het blog. Deze karamel is super simpel om te maken, maar het vraagt wel een klein  beetje precisie werk. En snoep er niet meteen van, want karamel wordt gloeiend heet. Al met al, hier het recept.

Zoals ik al eerder zei: karamel wordt heel erg heet. Dus let er op als je denkt je vinger in de pan te steken om te snoepen. NIET doen. Het moet echt eerst even afkoelen. Daarna kun je hem voor van alles gebruiken en blijft het ook nog eens een lange tijd goed. Ongeveer 3,5 week.

Ingrediënten:
– 200 gram kristal of basterdsuiker (ik nam basterdsuiker)
– 125 ml water
– 125 ml slagroom
– snufje zout
– klein klontje boter

Bereidingswijze:
– Zet een pan op het vuur en doe de suiker met het water erin. Laat de suiker zachtjes karameliseren. Roer de suiker niet door, laat het gewoon rustig smelten. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
– Zodra je ziet dat de suiker begint te smelten en te kleuren gaat het de goede kant op.
– De suiker moet lichtbruin zijn als je de slagroom erbij doet. Let wel! Het mengsel gaat spatten, dus giet het er voorzichtig beetje bij beetje bij.
– Als alle slagroom erbij zit doe je de boter en een snufje zout erin en laat je het heel eventjes indikken.
– Giet de karamel daarna in een kommetje en laat het indikken.
– Ik heb het daarna in de koelkast laten staan zodat het rustig kan afkoelen. Daarna heb je de lekkerste karamel ooit.

Moeilijkheidsgraad: 2
Tijd: 20 minuten

Liken jullie mij al op Facebook? En Instagram?

caramel

3 Thoughts on “Karamelsaus

  1. Pingback: Chocolade-banaantaart met karamel

  2. Pingback: Cheesecake met witte chocolade en Baileys

  3. Pingback: Bonbons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Taai taai trifle

Nog een dagje wachten en dan is het Sinterklaas. Staan bij jullie ook de pepernoten, taai taai en schuimpjes op...

Sluiten