Julia’s Kitchen

Julia’s Kitchen is geopend in het Hotel Bilderberg in Oosterbeek. Vandaag werd ik uitgenodigd voor een perslunch met een selectief gezelschap. Ik had de eer om gerechten van de kaart te proeven. Het hotel ligt midden in de bossen van Oosterbeek. Een zeer rustgevende plek om even bij te komen. De nieuwe kaart van Julia’s Kitchen is een mix van de Franse en Amerikaanse keuken. Het hotel maar ook de kaart hebben een rijke geschiedenis.

Hotel de Bilderberg is ooit uitverkoren door Prins Bernard als basis voor een internationale conferentie. Bilderberg heeft naast de verschillende conferentiezalen ook een Italiaans restaurant Trattoria Artusi een nieuwe bar B-Bar en het nieuwe restaurant Julia’s Kitchen is dus onlangs geopend. Naar eigen zeggen staat Bilderberg voor heritage, bijzondere locaties, goed eten en drinken en persoonlijke aandacht.

Hieronder de foto’s van Trattoria Artusi. Dit restaurant heeft ook een andere kaart dan Julia’s Kitchen. Denk aan typisch Italiaanse gerechten zoals Antipasti, ravioli, tagliatelle met knoflook en inktvis, risotto met gestoofde parelhoen. Zeebaars, scampi’s, kabeljauw, biefstuk, runderhaas, lamsbout en ook een rouleau van groenten. Een 3-gangenmenu is €39,50, een 4-gangenmenu is €42,50 en een 5-gangenmenu is €49,50.
DSC_0091
DSC_0092
DSC_0093
Goed eten en drinken daar kan ik over meepraten. De drie gangen lunch werd geopend door directeur Janneke van Beuzekom. Zij vertelt over de nieuwe gerenoveerde ruimtes en dat die allen zijn voorzien van grote fotowanden met gebouwen van over de hele wereld. Onder andere een beroemde kamer uit het Parlement in Brussel is te bewonderen. Of de Parijse Opera of Sint Pieterskerk. Maar het draait natuurlijk om het nieuwe restaurant. De gepresenteerde kaart is voor iedereen. Het wordt namelijk steeds toegankelijker om ook van buitenaf in een hotel-restaurant te eten. Je hoeft tegenwoordig geen hotelgast meer te zijn om in een hotel restaurant te eten. Dat is waar Bilderberg met Julia’s Kitchen ook naar streeft.

De menukaart is niet standaard zoals alle kaarten. Overal op het ‘papieren’ vel staan afbeeldingen en icoontjes die met eten te maken hebben. Denk aan een deegroller, vork, garde, zout & peper stel, een wijnglas en nog meer typische keukenattributen. In de kaart staat Julia’s Kitchen is een Frans-Amerikaanse keuken met een knipoog naar de fifties.

Als voorafje kregen we een oester met steak tartaar gegarneerd met eidooier. De steak tartaar mochten we zelf ‘versieren’ met zout, peper, uitjes, kappertjes en augurk. Zo kon iedereen zijn eigen smaak aan de steak geven. De tartaar was erg mals en goed van smaak. Koop je het in het restaurant dan betaal je voor klein 90 gram €6,75 en voor een grote van 150 gram €12,50. Tijdens het voor gerecht kregen wij een grote. Voor mij persoonlijk teveel. Ik heb het dus ook niet helemaal opgekregen, maar de smaak was erg goed. 
steak tartaar
Na de steak kreeg ik een ravioli gevuld met bospaddenstoelen, truffel en fondue van Tallegio. Daar bovenop werd nog Parmezaanse kaas geschaafd. Zeer smaakvol. Ik ben normaal geen groot fan van truffel, maar in dit gerecht was de truffel niet overheersend, maar op een juiste subtiele manier aanwezig. De Parmezaanse kaas maakte het helemaal af. Het gaf net nog een beetje pit aan het gerecht.
DSC_0052
Na de eerste twee gerechten werd het ‘tussengerecht’ geserveerd. Dit was een créme van waterkers. Gemaakt met karnemelk, water en yoghurt. In plaats van een koude ‘smoothie’ kregen wij een warme. Geheel afgemaakt met gezonde kruidige bladgroenten. Heel licht en zeer fris van smaak. Een aanrader voor mensen die meer groenten binnen willen krijgen.

Na de eerste drie gangen was het tijd voor een verrassend momentje in de keuken. Fotograferen was geen probleem en de gerechten die wij nog zouden krijgen stonden al klaar.
DSC_0060
kippen
vlees
Voor het hoofdgerecht stond de ribroast, biologische kalfssteak en het hele gegrilde Barneveldse kippetje op het menu. Dit werd geserveerd met huisgemaakte friet met mayonaise, een hele artisjok, macaroni & cheese, gegratineerde verse groenten en nog meer lekkers. Ik vond de kip persoonlijk iets te droog, maar niet verkeerd. De macaroni & cheese was zo goddelijk. Een typisch Amerikaans gerecht. De huisgemaakte frieten waren oké, prima als een bijgerecht. Dit neemt vooral de drempel weg van ‘high class’ eten. De kaart is heel betaalbaar en frietjes, die doen het altijd goed :).

Het nagerecht is een typisch Frans dessert. Ik heb het zelf ooit in het verleden gemaakt, en het is zo goddelijk. Eet er niet teveel van haha, want je kunt niet meer stoppen. Ile flottante is een vanillesaus met eiwit gegaard in melk en karamel. Heel smakelijk, een leuke twist zat er wel aan. De chef-kok heeft er knetterchocolade aan toegevoegd.
ile flottante 1
ile flotante
Ook het interieur van het restaurant heeft een nieuw tintje. Alles is licht en wit. Ideaal voor een zomerse avond.
DSC_0089
DSC_0088In de zomer kunnen de terrasdeuren ook open.

Bilderberg mag blij zijn met dit nieuwe restaurant. Niet alleen het eten is heel smaakvol, ook de sfeer is heel ontspannen en gezellig. Er is ruimte voor iedereen. Na het zien en beleven van de sfeer ben ik sneller geneigd om zelf ook een keer te gaan eten in het restaurant. Al is het alleen maar vanwege de goddelijke toetjes of de steak tartaar. Een zeer geslaagde transformatie, waar ze zeker trots op mogen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Alpro Soya

OH MY GOD, van de week stonden ze met een ontbijtje van Alpro Soya voor mijn deur. Ik kan je...

Sluiten