Healthy kruidcake muffins

In de winter en vooral met deze sneeuwachtige dagen, blijf ik het liefst binnen. En dan blijf ik ook het liefst binnen om taarten te bakken. Dat is voor mij echt een ultieme zondag. Ik houd van de geur van kaneel en een cake vers uit de oven. Van de week besloot ik healthy kruidcake muffins te maken. Tegenwoordig wordt er veel clean, healthy en glutenvrij gegeten. Ik geef toe: hier doe ik echt niet altijd aan mee. Vooral omdat eten voor mij echt een feestje is. En ik zeker niet altijd zin heb om op te letten wat ik eet. Ik ga wel bewuster met eten om maar een cake met roomboter is en blijft ultiem.

Deze healthy kruidcake muffins zijn ideaal om tussendoor mee te nemen. De snack bevat over het algemeen goede ingrediënten en geen ‘onnatuurlijke’ suiker. Maar dat merk je niet in de smaak. Let’s go.

Ingrediënten (voor 6 cakejes):
– 50 gram speltmeel
– 50 gram boekweitmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels koekkruiden
– 1 1/2 theelepel kaneel
– 3 eetlepels agave siroop (of eventueel honing als je dat liever hebt)
– 25 gram kokosolie
– 60 ml water
– 18 bosbessen

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Vet een bakblik in waar zes cakejes in kunnen.
– Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en roer even goed door.
– Smelt de kokosolie en doe dit samen met de agave siroop (of honing) en het water in een andere kom.
– Meng nu de droge ingrediënten met de natte. Als het mengsel te droog is doe er dan wat water bij.
– Schep elke keer een lepel beslag in de muffinvorm en druk daar drie bosbessen in.
– Bak de cakejes in ongeveer 15 minuten gaar in de oven.

cakejes gezond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Eetdagboek Joyce

Het is weer zaterdag. Tijd voor een nieuw eetdagboek. Ik haal super veel inspiratie vandaan op Instagram. Het is echt...

Sluiten