Healthy bananenbrood

Bananenbrood is zo niet nieuw meer, maar toch wilde ik mijn recept met jullie delen. Mijn vader is een echte zoetekauw en eet dan ook niet altijd gezond. Ik probeer dit wel altijd te doen, maar dit lukt niet altijd natuurlijk. Omdat ik van de week wilde dat mijn vader wat gezonder zou gaan eten besloot ik een healthy bananenbrood te maken. Deze was super lekker zacht en smeuïg. Ik kon hem bijna vijf dagen bewaren, daarna was het echt klaar haha.

Vandaag deel ik mijn versie met een geheim ingrediënt. Namelijk tarwezemelen, walnoten en lijnzaad. Zo krijg je alles binnen voor  een betere gezondheid.

Ingrediënten:
– 100 gram amandelmeel
– 2 grote bananen
– 3 eieren
– 2 eetlepels lijnzaad
– 2 eetlepels tarwezemelen
– 10 gehakte walnoten
– 50 gram speltmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– optioneel wat honing of 1 eetlepel palmsuiker

Bereidingswijze:
– Prak de bananen totdat het een soort papje is.
– Bekleed een bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe de eieren samen met de bananen bij elkaar in kom en meng even goed door.
– Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe.
– Giet het beslag in de bakvorm en bak het ongeveer 40 minuten in de oven.
– Kijk tussendoor een keer of het al goed is.

image1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Restaurant Sofra in Arnhem

Arnhem is echt mijn stad. Ik ben er dan ook echt bijna elke dag. Toen ik terugkwam van mijn studie...

Sluiten