Havermout banaan balletjes

Inmiddels ben ik alweer bijna vijf maanden zwanger. In het begin van mijn zwangerschap kon ik echt geen zoetigheid meer zien. Waar ik voorheen de Kruidvat móest mijden omdat ik anders weer een zak schepsnoep mee nam of waar ik de zakken starmix en Engelse drop een aantal keer heb moeten terugleggen, werd ik nu al misselijk bij de gedachte aan. Ik kon echt níks meer wegkrijgen. Droge crackers, melk en maagzuurremmers waren echt mijn beste vriend. Inmiddels is mijn eetlust in alle hevigheid weer terug. Hallo, sugar cravings. De havermout banaan balletjes die ik maakte voor het Arnhem Runcafé zijn gelukkig een iets gezondere oplossing. 

Afgelopen week maakte ik ze nog een keer omdat ten eerste Bas nogal teleurgesteld was omdat hij het eten moest laten staan voor het Runcafé en ten tweede omdat ze aardig vullen. Dus twee vliegen in een klap.

Ingredienten:

  • 100 gram havermout
  • 1 flinke eetlepel honing
  • optioneel: 1/2 eetlepel pindakaas
  • 1 banaan
  • handje dadels/cranberry’s/rozijnen (net wat je lekker vindt)
  • 2 eetlepels kokossnippers
  • 25 gram chocolade heel fijn gehakt
  • 100 gram pure chocolade

Zo maak je het:

  • Prak de banaan totdat deze helemaal fijn is.
  • Doe de havermout samen met de honing, pindakaas, geprakte banaan, kokossnippers, fijngehakte chocolade en wat jij verder lekker vindt bij elkaar in een bak.
  • Maak er kleine balletjes van en leg ze op het bakpapier.
  • Laat ze vervolgens in de koelkast hard worden.
  • Smelt de pure chocolade en haal de ballen uit de koelkast.
  • Doop de ballen in de chocolade en haal ze met een vork uit het chocolademengsel.
  • Leg de ballen weer op het bakpapier en laat ze in de koelkast of vriezer uitharden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Chocolate chip cookies

Vorige week vierde ik een kleine mijlpaal. Ik maak namelijk al tien (!) edities lang eten voor het Arnhem Runcafé....

Sluiten