Havermout bagel

Je kent ze vast wel. Van die ronde broodjes met een gat in het midden. Ook zijn ze heerlijk knapperig. Ik heb het natuurlijk over bagels. Omdat het net een dag na Sinterklaas is, is een gezond ontbijtje denk ik wel op zijn plaats. Deze havermout bagel is gemaakt met havermout en boekweitmeel. Het is dus ook nog eens glutenvrij. Ze komen knapperig uit de oven en je kunt ze  beleggen met alles wat jij lekker vindt. Ik heb in dit geval gekozen voor kipfilet, ei en wat ricotta. Maar ook mozzarella met tomaat en pesto past hier goed bij. Het ideale lunch of ontbijt ‘broodje’.
Zorg er wel voor dat je niet teveel boekweitmeel gebruikt, want dan worden ze erg hard. Ook is het slim om van te voren de havermout even te mengen tot ‘poeder’.

Ingrediënten (voor 4 bagels):
175 gram gemalen havermout
– 75 gram boekweitmeel
– 135 ml water
– 6 gram gedroogde gist
– snuf zout
– 10 gram boter
– 1 ei

Bereidingswijze:
– Maal de havermout in een keukenmachine fijn.
– Doe de havermout en het boekweitmeel bij elkaar in een kom.
– Laat de gist even oplossen in het water (ongeveer 2 minuten) en schenk het bij de havermout en boekweit.
– Mix of kneed het geheel goed. Doe tussendoor de boter en het zout erbij.
– Als het deeg wat te droog is, doe er dan een klein beetje water bij.
– Zorg ervoor dat je een ronde bal hebt en laat dit afgedekt, ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plek.
– Als het deeg is gerezen maak je er bolletjes van.
– Rol deze op het aanrecht uit tot lange slierten en maak er er een rondje van. Zorg er wel voor dat de bagel goed aan elkaar zit.
– Verwarm de oven voor op 190 graden.
– Leg de bagels op een bakplaat en laat het nogmaals 30 minuten rijzen.
– Bestrijk ze daarna licht met ei en bak ze af in de oven op 190 graden.
– Kijk tussendoor wel even of ze niet te bruin worden.

Je kunt ze nu beleggen met alles wat jij lekker vindt.

Moeilijkheidsgraad: 2,5
Tijd:
20 minuten + 1 uur en 15 minuten wachttijd

bagels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Karamelsaus

Met karamel kun je alles opleuken en lekkerder maken. Ik vind het vooral lekker over ijs heen, maar ook door...

Sluiten