Hartige wafels

Het is tegenwoordig mateloos populair om wafels te eten voor het ontbijt of lunch. En ik doe lekker mee aan die trend. Normaal houd ik echt van zoete wafels, maar van de week vond ik het tijd om een keer een hartige wafel te eten. Ze waren echt zo intens lekker. Vooral door de combinatie van kipfilet en aardbei. Deze ingrediënten passen namelijk heel goed bij elkaar. Ik heb maar meteen een hele stapel gemaakt mmm. Vandaag deel ik het recept voor hartige wafels.

Ingrediënten:
– 2 grote eetlepels boekweitmeel
– 2 grote eetlepels speltmeel
– 1 groot ei
– snufje zout
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
– flinke scheut melk

Voor de topping:
– 4 aardbeien
– 3 plakjes kip of kalkoenfilet
– 1 eetlepel ricotta
– 3 zongedroogde tomaten in reepjes

Bereidingswijze:
– Meng het boekweitmeel, speltmeel, het ei, zout, Italiaanse kruiden en de melk door elkaar tot een beslag.
– Doe dit in het wafelijzer en maak er 2 mooie wafels van.
– Als ze klaar zijn leg dan alle ingrediënten voor de topping erbovenop en smullen maar.

image1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gezonde Koningsdag muffins

Koninginnedag was altijd mijn favoriete feestdag van het jaar. Nu heet het dan koningsdag maar dat doet nog steeds niet...

Sluiten