Glutenvrije spaghetti Napoletana met kip

Tegenwoordig is het een trend om glutenvrij te eten. Ik eet eigenlijk nooit bewust glutenvrij, maar van de week liep ik tegen deze glutenvrije spaghetti aan. Hij lag in het schap van de Lidl en ik wilde het perse uitproberen. Het is gemaakt van maïsmeel en kikkererwtenmeel. Het is een beetje een gelige pasta. Omdat ik vrijwel altijd gezond probeer te eten heb ik er een tomatensaus met alleen groenten en kip bijgemaakt. Een soort Napoletana maar dan niet vegetarisch. Erg lekker en vullend. Een echte aanrader. Ik houd van pasta dus het liefst zou ik het elke dag eten. Maar soms is een beetje opletten niet erg. Hierbij het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 2 grote wortels
– 1 ui
– 3 strengen bosui
– 1 1/2 pak pure tomatensaus (gezeefde tomaten) ong 600 gram is dat
– 450 gram kip heel fijn gesneden
– 3 tomaten
– 2 rode uien
– 8 paarse spruiten (naar wens)
– 1 streng bleekselderij
– 1 1/2 teentje knoflook
– 1 laurierblaadje
– 1 theelepel tijm
– zout / peper
– 1 theelepel peterselie
– 400 gram glutenvrije spaghetti (Lidl)

Bereidingswijze:
– Snijd de kip in hele kleine stukjes. Echt een soort snipper moeten het worden.
– Snijd de uien klein en pel de knoflooktenen. Zet een pan op het vuur en fruit de uien en knoflook aan.
– Snijd alle groenten in kleine stukjes en voeg het samen met de kip bij de uien.
– Laat dit even gaarkoken en zet ondertussen een pan met water op het vuur. Kook daar de spaghetti in totdat het beetgaar is.
– Voeg de tomatensaus en alle kruiden bij her kip groenten mengsel. Breng eventueel meer op smaak met kruiden zoals oregano.
– Laat de saus zachtjes pruttelen. Als de spaghetti klaar is giet je het water af en toe je een klein scheutje olie in de pan.
– Serveer en garneer :).

(null)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Cheesecake met witte chocolade en Baileys

Ik kan alleen maar zeggen: heaven on a plate. Deze taart is echt zó machtig, maar te lekker. Ik kon...

Sluiten