Gezonde Koningsdag muffins

Koninginnedag was altijd mijn favoriete feestdag van het jaar. Nu heet het dan koningsdag maar dat doet nog steeds niet af aan de nostalgische gevoelens. Ik houd echt van dit feest. Omdat er bij feest nou eenmaal een cakejes of taart hoor heb ik deze gezonde Koningsdag muffins gemaakt. Super lekker, smeuïg en gezond. Dat is denk ik nog wel het belangrijkste. Want ik probeer weer een beetje te letten op wat ik allemaal naar binnen stop haha. Deze cakejes kun je bewaren als snack of gewoon allemaal achter elkaar opeten zoals ik graag doe haha.

Dus nog maar een nachtje slapen en dan is het weer zover. Mijn oranje kleding kan weer uit de kast en ook mijn nagels zijn helemaal op en top koningsdag. Ik heb er zin in en met deze cakejes al helemaal.

Ingrediënten:
– 50 gram boekweitmeel
– 50 gram speltmeel of amandelmeel
– 1 banaan
– 1 ei
– 10 dadels in hele kleine stukjes
– 2 theelepels roomboter
– 50 ml water
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel bakpoeder
– 100 gram kwark
– 1 grote aardbei
– wat blauwe kleurstof

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinblik in.
– Doe het boekweitmeel en het speltmeel of amandelmeel bij elkaar.
– Prak de banaan en doe samen met het ei bij het mengsel.
– Snijd de dadels in hele kleine stukjes en doe dit samen met het water, de honing, het bakpoeder en de roomboter bij het beslag.
– Mix nu met een staafmixer goed door elkaar.
– Doe het beslag in de vormpjes en bak ongeveer in 15 minuten af.
– Doe de kwark in drie verschillende bakjes.
– Prak de aardbei en meng deze met een deel van de kwark tot een ‘rood’ geheel. Laat een bakje wit en doe bij de andere wat blauwe kleurstof erin.
– Als de cakejes zijn afgekoeld schep je eerst een beetje rode kwark erop, dan wit en dan blauw.  Eetsmakelijk.

cakejes rood wit blauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Broodbakworkshop met Blue Band

Van de week kreeg ik een te gekke aanbieding om naar een broodbakworkshop te gaan. Omdat ik zelf niet aanwezig...

Sluiten