Gezonde ijssandwich

IJs en koekjes zijn echt de ultieme combinatie. Ik vind het heerlijk om koekjes met ijs te combineren. Vroeger at ik nog wel eens van die ijssandwiches, maar ze zijn niet heel gezond. Nu was ik van de week weer in de weer in de keuken en besloot ik ook speltkoekjes te maken. Uiteindelijk kwam ik met het plan om een ijssandwich te maken. Oh – My – God. Zo ontzettend lekker en het lijkt echt of je zondigt maar eigenlijk doe je dat niet. Dit wil je in de zomer echt op tafel zetten na het diner.

Ingredienten (voor 6 grote koekjes dus drie sandwiches):
– 50 kokosolie
– 50 gram volkoren speltmeel
– 2 theelepels kaneel
– 1 1/2 eetlepel palmsuiker
– 1/2 theelepel bakpoeder
– scheutje amandelmelk of andere melk
– 1 grote banaan
– 2 eetlepels kwark

Bereidingswijze:
– Begin met het maken van het ijs want die moet in de vriezer staan.
– Prak een banaan en meng dit met de kwark. Mix tot een zacht mengsel en zet het dan ongeveer 2 uur in de vriezer.
– Bak de koekjes. Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Meng de kokosolie samen met de suiker, het meel en de bakpoeder. Doe er daarna wat melk bij.
– Meng tot een deegbal en maak daar gelijke stukken van.
– Druk ze plat totdat je een plat rondje hebt en bak de koekjes in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar.
– Als de koekjes helemaal zijn afgekoeld dan kun je het ijs erop scheppen en serveren.

DSC_0492_c7c(1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gevulde appels

Dit receptje staat al heel lang op mijn laptop maar heb het eigenlijk nooit ergens opgezet. Nu postte ik het...

Sluiten