Gezonde chocolademuffins

Grote smeuïge chocolademuffins, ja daar kun je mij ’s nachts echt wel voor wakker maken. En dan vooral als er stukjes chocolade inzitten. Wit, puur of melk maakt niet uit. Van de week had ik nog zoveel ingredienten in huis waar ik echt iets mee moest doen. De banaan werd al bruin, de dadels lagen onderhand uit te drogen en het ei had ik per ongeluk laten vallen waardoor ik het niet meer terug kon zetten. Dus ik moest wel iets maken. Haha yes totally the right excuse. Maar goed, het werden dus gezonde muffins. Ik bracht ze die avond meteen naar mijn lieve vriendinnetje omdat ik weet dat zij erg houdt van gezond eten.

Deze muffins blijven dus zeker anderhalve week goed in een afgesloten bak. En ja, ze blijven echt smeuïg. Daarnaast kun je ze meenemen voor tijdens het ontbijt, lunch of diner. Of gewoon als tussendoortje. Handig om te maken. Het houdt je weer even zoet.

Ingrediënten:
– 100 gram speltmeel
– 1 banaan
– 1 ei
– 10 grote dadels
– 1 flinke eetlepel rauwe cacao
– 45 gram kokosolie
– 50 ml water
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel bakpoeder
– eventueel rode vruchten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een muffinvorm in met wat kokosolie of bakspray.
– Prak de banaan totdat het fijn is.
– Snijd de dadels open en haal de pit eruit.
– Pureer de dadels totdat ze een beetje fijn zijn.
– Doe ondertussen de speltmeel in een kom en doe daar de bakpoeder bij. Zet even apart.
– Doe de honing, het water, de dadels, het ei, de cacao en de banaan bij elkaar en mix goed door.
– Smelt de kokosolie en doe dit daarna bij het mengsel.
– Doe nu de droge ingrediënten bij de natte en meng tot een goed geheel.
– Als je wilt kun je nu wat rode vruchten toevoegen, ik heb dit niet gedaan omdat ik de smaak van chocolade gewoon te lekker vind.
– Schep nu kleine hoopjes beslag in de muffinvorm en bak de muffins in ongeveer 15 minuten gaar. Laat even afkoelen.
– Eet er eentje, want pas op, ze zijn te lekker om te laten liggen.

chocolademuffin1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Review N’oats biologische havermout

Ontbijt is mijn favoriete maal van de dag. Het liefst begin ik de dag dan ook met een bord warme...

Sluiten