Gezonde appeltaart

Ik ben zo iemand die, als ik iets in mijn hoofd heb, dan moet ik het ook doen. En het komt dus regelmatig voor dat ik om 10 uur ’s avonds nog besluit om appeltaart te maken omdat het in mijn hoofd zit. Zo fietste ik van de week ik de vrieskou, in ieder geval zo voelde het, om half negen ’s avonds nog naar de Albert Heijn om speltmeel te halen. Geloof me, normaal heb ik daar echt bijzonder weinig zin in, maar met alleen een bodempje havermout kom je niet zo ver. En gezien dat idee nog steeds in mijn hoofd zat, was het of dat of mezelf de hele avond lekker maken. Ik koos voor het eerste. Dat resulteerde uiteindelijk in een gezonde appeltaart zonder suiker.
Dus, het andere probleem is dat zodra ik iets heb gemaakt het vrijwel anderhalve dag later ook op is. Dat gebeurde dus ook met deze appeltaart. Het enige wat er momenteel nog over is, is een leeg geschraapt bordje en een aantal losse kruimels. Zegt in ieder geval wel wat over de smaak en mijn liefde voor appeltaart.

Ingrediënten:
– 120 gram speltmeel
– 65 gram havermout (plus wat losse havermout)
– 3 el kokosolie
– 2 grote el honing
– 1 ei
– 2 el kaneelpoeder
– 4 grote Elstar appelen
– 1 peer

Bereidingswijze:
– Bekleed een taartvorm van 22 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe de speltmeel samen met de havermout, het ei, 1 flinke eetlepel honing en de kokosolie in een kom. Meng dit totdat er een deegbal ontstaat.
– Snijd daarna de kaneel en peer in kleine stukjes en meng ze met de kaneel en een flinke eetlepel honing. Als je wilt kun je meer toevoegen.
– Bekleed nu de taartvorm met het deeg en maak een opstaande rand van ongeveer 2 cm hoog.
– Schep daar het appel en peer mengsel in en strooi daar nog wat havermout overheen.
– Zet de taart ongeveer 35/40 minuten in de oven. Kijk tussendoor een keer, iedere oven is verschillend. Soms kan het namelijk ook met een half uur al klaar zijn. Et voila je gezonde appeltaart is klaar.

gezonde appeltaart
healthy appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Gezonde appelcrumble

Wauw, bijna twee maanden geleden heb ik voor het laatst een bericht gepost. Op Instagram en Facebook en andere social...

Sluiten