Gezonde appelcrumble

Wauw, bijna twee maanden geleden heb ik voor het laatst een bericht gepost. Op Instagram en Facebook en andere social media heb ik niet stilgezeten, maar mijn blog stond even op een laag pitje. Afstuderen, een baan zoeken, nieuwe kansen en opdrachten, werken: er zijn veel dingen tussendoor gekomen. Maar omdat er ergens diep van binnen toch weer iets kriebelt, heb ik besloten om weer drie keer per week te gaan posten. Een goed begin is het halve werk zeg maar. Om maar weer eens te beginnen, hier het recept voor gezonde appelcrumble. Want mijn liefde voor goed en gezond eten is niet weg.
Ik maakte deze gezonde appelcrumble laatst voor mezelf, maar ook voor mijn wederhelft genaamd Richella, ofwel mijn zusje. Prima te doen als ontbijt, maar ook als toetje.

Ingrediënten (voor een kleine ovenschaal):
– 50 gram gemalen havermout
– 50 gram havermoutvlokken
– 2 grote appels
– 50 gram frambozen
– 30 gram gesmolten kokosolie
– 1 eetlepel agave siroop
(optioneel: 1 eetlepel lijnzaad, kokosvlokken)

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Meng de gemalen havermout met de havermoutvlokken, gesmolten kokosolie en agavesiroop in een kom.
– Schil ondertussen de appels en snijd in kleine blokjes. Meng dit met de frambozen.
– Vet een kleine ovenschaal in met kokosolie en verdeel daar de appel en frambozen in.
– Als je de crumble goed hebt gemengd schep je dit bovenop de appel.
– Zet in de oven en bak het in ongeveer 25/30 minuten goudbruin af.

appel crumble
appel crumble

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
IMG_4088
Stan & Co in Arnhem

There is a new hotspot in town: Stan & Co. Afgelopen weken ben ik al diverse keren met mijn fiets...

Sluiten