Gevulde appels

Dit receptje staat al heel lang op mijn laptop maar heb het eigenlijk nooit ergens opgezet. Nu postte ik het van de week op Instagram en daar kreeg ik zulke leuke reacties op dat ik heb besloten het toch online te zetten. Gevulde appels zijn zo makkelijk om te maken en je kunt er van alles ingooien. Ik maak deze vaak als ik echt trek heb in iets zoets, maar ik geen zin heb om ongezond te gaan snacken. Heel simpel gerecht en je hebt er geen omkijken naar.
Ingrediënten:
– 1 grote appel
– 2 eetlepels havermout
– 1 eetlepel rozijnen
– 1 theelepel kaneel
– 1 eetlepel cranberry’s
– 1 eetlepel ricotta
– 1 eetlepel kwark
– 1 theelepel honing

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.
– Snijd de bovenkant van de appel en hol de appel uit met bijvoorbeeld een meloen schiller. Als je die niet hebt probeer het dan met een kleine lepel of voorzichtig met een mesje.
– Zorg ervoor dat je het klokhuis weggooit, maar dan de onderkant van de appel nog wel dicht is.
– Meng de stukjes uitgeholde appel met de kaneel, cranberry’s, en rozijnen.
– Schep een klein beetje havermout in de appel. Schep daar het appelmengsel op.
– Maak af met havermout.
– Zet de appel ongeveer 15/20 minuten in de oven op 180 graden.
– Zodra de appel goed is zet je het op een bord.
– Meng de ricotta met de kwark en honing en schep dit bovenop de appel.

image1

2 Thoughts on “Gevulde appels

  1. Dit is pas een gezonde snack. Als mensen nu eens ophouden met het eten van die hele slechte vette happen en vaker van dit soort snacks eten, dan wordt Nederland nog eens gezond. Bovendien lijkt het me ook superlekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Kookboek Vegatopia

Ik houd van groenten. I really loooove them. Je kunt er zoveel mee doen en eindeloos mee variëren. Maar heel...

Sluiten