Gevulde appels met bladerdeeg

Er is al eerder een blog verschenen over gevulde appels. Maar van de week kwam ik weer mijn foto tegen van mijn geweldige ovenwanten met daarnaast een gevulde appel. Deze gevulde appels met bladerdeeg maakte ik ook voor Chickslovefood.com. Ik heb daar een hele tijd voor geschreven en richtte me toen vooral op de sinner sundays. De sinner sundays zijn in mijn leven eigenlijk altijd gebleven. Maar dan niet alleen op zondag. Ik eet echt het liefst elke dag taart. Eigenlijk eet ik gewoon ook elke dag taart. Heerlijk, zo’n suikerbom. Alhoewel het niet zo goed is voor de lijn. Anyway tegenwoordig leef ik onder het motto: you only live once. Ja het is een gezegde die we liever niet meer willen horen, maar het is stiekem wel zo. Ik geniet van elke hap die ik naar binnen stop. Dus ga ik daar lekker mee verder. Ik dwaal af, ver af. Deze gevulde appels met bladerdeeg zijn gezonder en lekker licht. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten:
– 2 grote appels
– 2 kleine appels
– 50 gram krenten
– 50 gram rozijnen
– 30 gram pecannoten (kun je weglaten)
– 3 theelepels kaneel
– 3 eetlepels rietsuiker
– 2 plakjes hartige taartdeeg (bevat minder vet dan bladerdeeg)
– 1 losgeklopt ei

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
– Snijd van de twee grote appels de bovenkant eraf en hol de appels met een lepel uit, kijk uit dat je niet door de zijkant heen prikt.
– Schil de twee kleine appels en snijd ze in kleine stukjes.
– Meng de appelstukjes samen met de krenten, rozijnen, pecannoten, de suiker en het kaneel en roer het goed door elkaar.
– Snijd lange stroken van het hartige taartdeeg en leg deze even aan de kant.
– Vul de uitgeholde appels met het appelmengsel en leg drie stroken van het deeg in de breedte en lengte over de appel heen.
– Klop het eitje los en bestrijk daarmee de bovenkant van het deeg.
– Zet de appels op de bakplaat en bak ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven.

gevulde appel
gevulde appels
gevulde appels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Watermeloen cocktail

Een maand geleden werd ik alweer 23. Yes, i'm getting there, 30. Maar eerst nog even een aantal jaartjes wachten....

Sluiten