Gevulde appel uit de oven

Zondag, mijn favoriete dag van de week. Het is zo’n dag dat ik eigenlijk het liefste op bed lig of het uiterste lekker in het bos wil lopen. Op zondag heb ik nooit zo’n zin om te koken of uitgebreid ontbijt te maken. Ik heb liever iets dat snel klaar is zodat ik weer verder kan met de dingen die ik moet doen. Deze gevulde appel uit de oven maakte ik al een paar keer eerder en het blijft een groot succes. Het is zo snel klaar en ik heb het eigenlijk altijd al in huis. Voor deze zondag dus een ‘lui’ receptje.
Van dit soort easy receptjes zal je vaker op zondag tegenkomen. Want juist op die dag moet het niet te ingewikkeld zijn :).

Ingrediënten:
– 1 grote appel
– 20 gram rozijnen
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel honing
– 1 eetlepel havermout

Bereidingswijze:
– Snijd de bovenkant van de appel er af en hol hem uit. Let wel, zorg ervoor dat je niet het klokhuis bij de goede stukjes appel legt.
– Verwarm de oven vast voor op 170 graden.
– Doe de goede stukjes appel met de havermout, rozijnen, kaneel en honing een een kom en mix het even door. Je kunt als je wilt ook nog noten toevoegen.
– Zet de appel vast op een bakplaat neer met daaronder een bakpapiertje en schep het appelmengsel in de appel.
– Bak het ongeveer 15/20 minuten in de oven totdat het gaar is.

Volg je mij ook al op facebook en Instagram?

gevulde appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Havermout bagel

Je kent ze vast wel. Van die ronde broodjes met een gat in het midden. Ook zijn ze heerlijk knapperig....

Sluiten