Gehaktballen in tomatensaus

Mijn zusje houdt niet zoveel van vlees. Dus wanneer we een keer een tapasavond houden, wordt er altijd rekening gehouden met de hoeveelheid vlees. Zelf lust ik eigenlijk alles, maar goed een keer wat anders eten is ook niet erg. The little sister is tegenwoordig net als ik heel dol op koken en baken en dan vooral kleine hapjes maken vindt ze leuk. Deze mini gehaktballen in tomatensaus zijn dan ook een creatie van haar. Zij maakte deze hapjes voor een diner avond voor een van haar vriendinnen. En stiekem wil ik dat ze ze ook weer voor mij maakt. Hierbij in ieder geval al wel het authentieke recept van R. Bolleman.

Ingredienten:
– 250 gram mager gehakt
– 2 beschuitjes
– 1 ei
– zout peper knoflook
– 3 hele tomaten
– 1 blikje van 8 gram tomatenpuree
– 250 ml tomatensaus (puur tomaten extract)
– scheut ketjap manis

Bereidingswijze:
– Verkruimel de beschuitje helemaal fijn, totdat je bijna fijn ‘poeder’ hebt.
– Meng het gehakt met het beschuit, het ei, zout, peper en knoflook goed door elkaar en draai er kleine balletjes van.
– Snijd de tomaten in hele klein stukjes en doe er wat zout en peper overheen.
– Doe wat boter in een pan en leg daar de gehaktballen in.
– Doe het blikje tomatenpuree, de tomaten en de tomatensaus allemaal bij de gehaktballen in de pan en laat het goed garen.
– Giet en na 5 minuten een scheut ketjap manis in en roer goed door. (Ik doe er zelf altijd wat meer in omdat ik echt van ketjap manis houd)
– Zodra de balletjes goed gebraden zijn, strooi je er nog wat tomatenpoeder en naar smaak kruiden overheen.

Volgen jullie mij al op Facebook? www.facebook.nl/dailycieuxnl of op instagram? www.instagram.com/chantaldailycieux

bal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Eetdagboek Anouk

Ik ben een groot fan van Instagram. Daar kun je zoveel leuke inspiratie vinden. Zelf  heb ik al zoveel leuke...

Sluiten