Gedroogde kikkererwten salade

In Madrid, ja sorry ik begin er weer over, heb ik geleerd om kikkererwten te eten. Eigenlijk at ik ze nooit en leken ze mij niet zo lekker. Maar sinds ze daar zo goedkoop waren (haha), at ik ze sowieso 2x per week. Ik ben dus helemaal om als het gaat om de kikkererwten. Vandaag liep ik bij mij in de Turkse winkel en kwam ik gedroogde kikkererwten tegen. De ideale snack en je zit er echt snel vol van. Ik besloot ze mee te nemen en er een lekkere salade van te maken. Heerlijk als lunch maar ook als avondeten.

Deze gedroogde kikkererwten salade is echt my favorite at the moment. Je hoeft er namelijk bijna niks voor in huis te halen. De meeste dingen heb ik namelijk altijd al.

Ingrediënten:
– 1/2 avocado
– 100 gram gemengde veldsla melange
– 25 gram gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
– 1 1/2 eetlepel olijfolie
– 5 zongedroogde tomaten
– 50 gram gedroogde kikkererwten
– 3 plakjes kipfilet
– 2 eetlepels ricotta kaas

Bereidingswijze:
– Doe de salade in een grote kom. 
– Snijd de noten een beetje fijn en doe ze erbij.
– Halveer de avocado en haal de pit eruit, snijd de ene helft in kleine stukjes en schep het er met een lepel uit.
– Scheur de kipfilet in kleine stukjes en doe dit door de salade.
– Snijd ook de tomaatjes fijn en mix dit door de sla.
– Voeg nu alle overige ingrediënten toe inclusief de olijfolie.
– Dien op.

salade met gedroogde kikkererwten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Food in Barcelona

Wauw ik ben in Barcelona jongens. Ik heb alweer bijna een jaar geleden in Madrid gewoond en nu ben ik...

Sluiten