Gedroogde appeltjes

Ik ben echt dol op fruit. Maar weet je wat ik ook heel lekker vind? Gedroogd fruit. De knappeltjes van Zonnatura vond ik altijd echt om te smullen. Van de week bedacht ik me dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze zelf te maken. Het is zelfs lekkerder en hartstikke leuk om te doen. Ook leuk om dit met je kids of buurmeisje te maken. Je hebt er namelijk maar twee ingrediënten voor nodig en een beetje geduld. Geloof me, het lijkt net of iets heerlijk ongezonds naar binnen werkt, maar dat is niet zo haha. Enjoy deze gedroogde appeltjes. Wat is jouw favo snack?

Zoals ik al zei, het is echt te makkelijk.

Ingrediënten:
– 2 flinke appels
– 3 theelepels kaneel

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 90 graden.
– Haal het klokhuis uit de appel en snijd de appel in dunne ringetjes.
– Niet in partjes, je moet de appel gewoon in zijn geheel laten en dan op de zijkant leggen en ringen van snijden.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar de dunne appelpartjes op.
– Bestrooi ze met kaneel en schuif ze in de oven.
– Laat ze hier ongeveer 2.5 uur drogen op 90 graden. Als je ze uit de oven haalt moeten ze knapperig zijn.

appelpartjes 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Glutenvrije spaghetti Napoletana met kip

Tegenwoordig is het een trend om glutenvrij te eten. Ik eet eigenlijk nooit bewust glutenvrij, maar van de week liep...

Sluiten