Frambozenmousse

Het is bijna lente en dat betekent weer lekkere en luchtige gerechten. Deze frambozenmousse hoort daarbij. Ik ben dol op frambozen en mousse. Vooral op chocolademousse. Daar kunnen mijn vriendinnen van school over meepraten. Het was altijd mijn favoriete toetje. Maar sinds kort probeer ik wat gezonder te eten dus als ik dan zin heb in iets zoets, probeer ik iets gezonds te maken. Zoals deze frambozenmousse. Heel simpel en onwijs lekker.

Maar geloof me, ik ben nog steeds onwijs dol op koekjes, snoepjes, chocolademousse haha en andere toetjes. Maar van dit dessert mag je ‘onbeperkt’ snoepen. Yum.

Ingrediënten:
– 100 gram Turkse of Griekse yoghurt of kwark
– 1 eiwit
– 1 eetlepel honing
– 100 gram frambozen
– 1 blaadje gelatine

Bereidingswijze:
– Leg het gelatineblaadje vast weken in koud water.
– Pureer de frambozen en verwarm de puree in een pannetje.
– Doe daar het blaadje gelatine bij.
– Als de gelatine is opgenomen dan giet je het mengsel bij de Turkse, Griekse yoghurt of kwark.
– Klop het eiwit op totdat het helemaal stijf is.
– Doe als laatste wat honing bij het kwarkmengsel.
– Schep dit door het eiwit heen totdat je een mousse krijgt.
– Schep dit in schaaltjes en laat het ongeveer 2 uur in de koelkast opstijven.

frambozenmousse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
Eetdagboek van Michiel

Yeey, eindelijk er is weer een eetdagboek online. Ik was afgelopen twee weken erg druk en helaas had ik niemand...

Sluiten