Flensjes met sinaasappel

Je kunt mij echt op elk moment van de dag pannenkoeken of iets gerelateerd daaraan te eten geven. Vroeger vond ik ze echt verschrikkelijk maar tegenwoordig deins ik nergens meer voor terug. Pannenkoeken met banaan, kipsate, of gezonde pannenkoeken. Alles is goed. Als ik ze maar kan eten. Omdat ik al best wel in de kerststemming ben heb ik van de week flensjes met sinaasappel gemaakt. Super dunne pannenkoekjes met vers fruit en slagroom. Of gewoon met Nutella. Of.. nou ja je kunt zoveel bedenken. Ik maakte ze met kaneel en sinaasappel. En daarbovenop met kersen en mango. Echt een typisch gerechtje voor de brunch of na het hoofdgerecht. Christmas is coming to town.

Deze flensjes zijn zo dun en lekker dat je er met gemak nog best eentje op kunt. Ik heb ze stiekem maar even weggelegd anders had ik ze allemaal opgegeten. Want yes, I got a pancake addiction.

Ingrediënten (voor 8 flensjes):
– 50 gram bloem
– 1 groot ei
– 125 ml melk
– 25 gram boter
– rasp van een halve sinaasappel
– 1 theelepel kaneel
– 50 gram kersen
– 50 gram mango

Bereidingswijze:
– Doe de bloem samen met het ei en de melk in een kom en mix het goed door.
– Smelt de boter in de magnetron en voeg dit bij het mengsel.
– Rasp de sinaasappel boven het mengsel en voeg de kaneel toe.
– Meng goed door elkaar heen.
– Zet een pan op het vuur en verhit wat boter.
– Doe daar een klein beetje beslag in en zorg dat de hele bodem bedekt is. De flensjes moeten dun zijn. Doe dit totdat het mengsel op is.
– Leg ze mooi op een bordje neer en serveer met mango en kersen. Eventueel met slagroom als je dat zelf wilt.

Flensjes 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post Navigation

Lees vorig bericht:
DIY sinaasappel kerstversiering

Je ziet ze best vaak in de kerstboom hangen; van die gedroogde sinaasappeltjes. Echt té leuk en vooral tijdens kerst....

Sluiten